• Pēc ilgas cīņas ar vēzi mūžībā aizgājis rokmūzikas leģenda Edijs van Halens

    Sabiedrība
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    7. oktobris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    65 gadu vecumā pēc smagas cīņas ar vēzi mūžībā aizgājis amerikāņu rokmūzikas leģenda, ģitārists Edijs van Halens, paziņojusi viņa ģimene.

    “Viņš bija labākais tēvs, kādu vien es varēju vēlēties,” sociālajos tīklos ierakstījis mūziķa dēls Volfgangs (Volfs) van Halens. “Katrs brīdis, ko pavadīju ar viņu uz skatuves un ārpus tās, bija kā dāvana.”

    Mūža miegā Edijs van Halens aizmiga otrdienas rītā pēc “ilgas un smagas cīņas ar vēzi”, teikts paziņojumā.

    Edijs van Halens, pilnā vārdā Edvards Lodevijks van Halens kopā ar brāli Aleksu sāka uzstāties jau pusaudža vecumā, bet pēc tikšanās ar Deividu Lī Rotu 1972. gadā izveidoja rokgrupu Van Halen, kas pastāvēja četras desmitgades, radīja daudzus pasaulslavenus hitus un izlaida vairāk nekā 10 studijas albumu. Van Halen ir visu laiku visvairāk pārdoto ierakstu TOP 20.

    2007. gadā grupa tika uzņemta rokenrola Slavas zālē, bet ietekmīgā mūzikas izdevuma Rolling Stones 100 labāko ģitāristu sarakstā Edijs van Halens tika ierindots 8. vietā.

    Viens no slavenākajiem Van Halen hitiem bija dziesma Jump (1984).

    Par sava kolēģa un drauga aiziešanu sēro daudzi mūziķi, sociālajos tīklos ievietojot sirsnīgus atvadu vārdus.

    «Mēs esam dziļi noskumuši, uzzunot oar Edija van Halena pāragro aiziešanu. Mums viņš bija iedvesmotājs, elks, un pēc kopīgas vasaras 1988. gadā, arī draugs,» raksta rokmūzikas dižgari Metallica.

    «Edijs bija ģitērspēles brīnums, viņa spēle bija tīra burvestība. Mūzikas pasaulei viņš bija īpaša dāvana,» raksta AC/DC ģitārists Agnuss Jangs.

    «Esmu sagrauts, uzzinot, ka mans dārgairs draugs Edins van Halens ir aizgājis,» sēro Black Sabbath ģitārists Tomijs Aiomi.

    «Leģendārs ģitārspēles un mūzikas inovators Edvards van Halens. 1955 – 2020. Debesis šonakt būs elektrizētas,» atvadu vārdus kolēģim saka Lenijs Kravics.

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē