• Pavāru Mārtiņu Rītiņu sodīts par pulcēšanos ballītē

    Sabiedrība
    Gita Vīksne
    22. decembris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64
    Glaunā grāmatas prezentācija restorānā Vincents nonākusi likumsargu redzeslokā. Par pulcēšanās ierobežojumu pārkāpumu sodīs gan pasākuma saimniekus, gan viesus.

    1. decembrī populārā šefpavāra vadītā restorāna telpās pulcējās viņa draugi, lai atzīmētu autobiogrāfiskās grāmatas par viņu De Profundis. Mārtiņš Rītiņš iznākšanu. Sveikt Rītiņu ieradās gan bijusī veselības ministre Ingrīda Circene, gan aktrise Ausma Ziedone-Kantāne, uzņēmēja Baiba Rubesa ar vīru aktieri Juri Bartkeviču, skandalozi slavenais miljonārs Māris Martinsons ar sievu un citi. Ienākot restorāna telpās, visi uzrādīja Covid-19 sertifikātus, un viesu nebija daudz, tomēr pasākums nonāca Valsts policijas redzeslokā.

    «Veicot interneta resursu pārlūkošanu, tika konstatētas interneta vidē esošas ziņas par kādu saviesīgu pasākumu, kas norisinājās 1. decembrī Rīgā, un šķietami pārkāpj valstī noteikto rīkojumu par pulcēšanās ierobežojumiem ārkārtējās situācijas laikā,» PDz atzina Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Gita Gžibovska.

    «Lai pārbaudītu šo informāciju, Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Ziemeļu iecirknis ierosināja resorisko pārbaudi, kuras laikā gūtā informācija deva pamatu 8. decembrī uzsākt administratīvo procesu,» informēja viņa.

    Administratīvā lietvedība ierosināta par Ministru kabineta rīkojuma Nr. 720 pārkāpumu. Rīkojums par ārkārtējās situācijas izsludināšanu no 2021. gada 11. oktobra līdz 2022. gada 11. janvārim aizliedz visus publiskos pasākumus, bet privātajos pasākumos iekštelpās ļauj pulcēties ne vairāk kā 10 personām, turklāt visiem jālieto  sejas maskas.

    Par Covid-19 ierobežojumu neievērošanu fiziskai personai var piemērot administratīvo sodu no 10 līdz 2000 eiro, juridiskajai – no 140 līdz 5000 eiro.

    «Līdz manām ausīm šī ziņa vēl nav atnākusi, nekādas soda naudas man vēl nav prasītas,» PDz atklāja Rītiņš. «Visi cilvēki šajā pasākumā uzrādīja Covid-19 sertifikātus. Viesi baudīja dzērienus un dažādas uzkodas. Ar maskām uz sejas tas nav iespējams, tādēļ tās noņēma,» piebilda šefpavārs.

    Tā kā telpu ietilpība viņa restorānu zaļajā režīmā ļauj vienlaikus apmeklēt 34 cilvēkiem, viņš uzskatījis, ka rīkojas, ievērojot likumu. Tajā vakarā viesu bijis pat mazāk.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē