• Paula Tisenkopfa par krūts vēzi: Par vēža pieredzi drīkst runāt publiski

    Slimības
    Evija Kalnbērza
    15. oktobris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No publicitātes materiāliem
    Ekoloģiskās kosmētikas uzņēmuma Madara Cosmetic līdzdibinātāja radījusi izstādi Paštrokšņi, kurā stāsta par savu pieredzi laikā, kad slimojusi ar krūts vēzi.

    Septembra izskaņā Laubes namā Rīgā tika atklāta izstāde Paštrokšņi. Tajā ir atspoguļots stāsts, balstīts Paulas Tisenkopfas personīgajā pieredzē. Paula ir Madara Cosmetics vadītājas Lottes Tisenkopfas-Iltneres māsa un viena no uzņēmuma dibinātājām.

    Pirms pusotra gada viņai 31 gada vecumā tika atklāts krūts vēzis, un tolaik piedzīvotais mainījis Paulas dzīvi. Tā iespaidā Tisenkopfai radusies ideja par izstādi. Vai slimība var kļūt par ceļu atpakaļ pie sevis – tāds ir viens no izstādes vēstījumiem. Paula stāsta – izstāde šajā laikā sarīkota tādēļ, ka oktobris Latvijā un pasaulē tiek atzīmēts kā Krūts veselības mēnesis. Ieeja izstādē ir par ziedojumiem, un saziedotie līdzekļi tiks veltīti labdarības fondam Rozā vilciens, kurš palīdz nodrošināt atbalstu sievietēm ar krūts vēža diagnozi.

    Izstādi veido Rolanda Brieža uzņemts video, Māra Ločmeļa fotogrāfijas un dzejnieces un rakstnieces Ingas Gailes rakstītais teksts, bet tās kopainu izveidojusi dizainere Tatjana Raičiņeca.

    Pirms atklāšanas Paula publiskoja vairākus video, kur redzams, kā viņa kopā ar frizieri, stilisti un grima mākslinieci Aiju Ūdentiņu pirms ķīmijterapijas veido dažādus matu griezumus.

    «Man pat prātā neienāca, ka tas viss galu galā izvērtīsies par nozīmīgu daļu manas terapijas, no veida, kādā izdzīvoju šo skaudro, sāpīgo un ļoti biedējošo pieredzi. Kāpēc es vispār ar to dalos? Jo es atceros, cik ļoti mani spēcināja citu cilvēku stāsti, kurus uzmeklēju brīdī, kad jutos viena savās bailēs no slimības. Uzskatu, ka par vēža pieredzi var un drīkst runāt atklāti un publiski. Es vēlos, lai mēs katrs kaut nedaudz, kaut par mazu sprīdi pietuvotos sev un pieredzētu autentiskāku sevi un šo dzīvi. Un varbūt pat iemīlētos. Iemīlētos dzīvē,» pauž Paula Tisenkopfa.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē