• Paula Freimane ceļojumam iztērē 40 000 eiro: Mums nav bērnu, nav dzīvokļa vai mājas kredītā

    Atpūta
    Gita Vīksne
    2. decembris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: INSTAGRAM
    «Nenožēloju nevienu centu, ko iztērēju,» par četrus mēnešus ilgo ceļojumu pa Eiropu saka slavenā fitnesa un ēdienu blogere. Brauciens ar auto cauri 13 valstīm viņai kopā ar draugu un diviem suņiem maksāja 40 000 eiro.

    «Ja viena mana dzīves kaislība ir fitness, tad ceļošana ir otra, un tā ir tikpat svarīga,» YouTube raidījumā Generation Famous atklāj Paula Freimane, kuras recepšu grāmata Zelta sastāvdaļa iemantojusi lielu popularitāti. Kopā ar draugu Arvi Mazurovu un suņiem Vīniju un Baksteru viņa no jūnija līdz oktobrim ceļoja pa Eiropu.

    «Uz to mērķtiecīgi gāju vairāku gadu garumā. 19 gadu vecumā pārvācos dzīvot uz Monako. Atceros emocijas, braucot ar mašīnu cauri daudzām valstīm. Mani aizrāva tas, kā aiz loga visu laiku mainījās skati. Piestāj vienā vietā, tad otrā, un ir baigā brīvības sajūta. Zināju, ka kādu dienu noteikti gribēšu tā riktīgi izceļoties,» atceras Paula.

    Gada sākumā viņa redzēja sapni par šādu ceļojumu un no rīta paziņoja draugam:

    «Braucam ceļojumā ar mašīnu!» Abi attapušies, ka viņiem nav tādam ceļojumam piemērota auto. Sākumā gribējuši pirkt busiņu, bet dzīve tādā auto ar suņiem Paulai šķita pārāk neērta, tad izskatījuši iespēju iegādāties kemperu, bet tas izrādījās pārāk dārgi. Beigās nopirkuši jaunāku, jaudīgāku un uzticamāku vieglo auto un devušies ceļā.

    Ar naktsmītņu meklēšanu pāris nolēma nodarboties pa ceļam.

    «Biju nobukojusi tikai pirmās četras vietas – Itālijas dolomītos uz piecām dienām. Tad biju izrēķinājusi, ka vienu nakti paliksim Venēcijā un vienu – pie Gardas ezera. Tad devāmies uz Franciju, kur palikām divas nedēļas. Tālāk braucām uz Spāniju, Portugāli, dažkārt naktsmājas rezervējām tikai pusstundu pirms ierašanās,» atklāj Paula.

    Tā viņi nobraukuši vairāk nekā 20 000 kilometru. «Bail teikt, cik tas maksāja. Man bija diezgan pamatīgi iekrājumi. Ja tu dzīvē kaut ko gribi, izvirzi mērķi un vienkārši uz to ej. Mums nav bērnu, nav dzīvokļa vai mājas kredītā. Visi mūsu izdevumi tika novirzīti šim ceļojumam.

    Eiropa ir ļoti dārga. Aizbraukt četrus mēnešus uz Āziju būtu uz pusi lētāk.

    Turklāt braucām vasaras sezonā un visu rezervējām pēdējā brīdī. (..) Mums četru mēnešu ceļošana izmaksāja apmēram 30 000–40 000 eiro,» stāsta viņa un pieļauj, ka ekonomisks ceļotājs, nakšņojot auto vai teltī, tādu maršrutu varētu veikt arī par 5000 eiro. Mēs ceļojām dārgi, bet nenožēloju nevienu centu, ko iztērēju.»

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē