• «Pats brīnos, kā to vispār dabūju gatavu»: Auzāns pats savām rokām uzcēlis ģimenes māju

    Īpašums
    Lauma Lapsa
    19. augusts, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Atis Auzāns.
    Foto: F64
    Atis Auzāns.
    Mūziķis un Latvijas Radio 2 dīdžejs Atis Auzāns paveicis teju neiespējamo – triju gadu laikā, kad pandēmijas dēļ ienākumi bija neregulāri, Jaunolainē gandrīz pabeidzis ģimenes mājas būvniecību.

    «Pats brīnos, kā to vispār dabūju gatavu,» žurnālam «Privātā Dzīve» atzīstas Atis Auzāns. Pamatus mājai Jaunolainē iegādātajā zemes īpašumā mūziķis ielika pirms trim gadiem. Viņš teic – ir piedzīvojis vairākus brīnumus un šis ir viens tiem – sapņa par savu zemes gabaliņu īstenošana.

    «Kad izlēmām, ka gribam iegādāties šo zemi, bija nepieciešama pirmā iemaksa, un to es sagādāju, pārdodot mūzikas studijas lieko aprīkojumu.

    Līgums par pilnas summas nomaksu bija noslēgts uz pusgadu, un bija jāveic līdz 31. decembrim. Toreiz lūdzu Dievu, kaut man sanāktu nepieciešamā naudas summa. Un viss sakrita tā, ka mums pietika līdzekļu, lai kļūtu šeit par saimniekiem. Brīnumi notiek, ja vien skaļi pasaki savu vēlēšanos un notici tai,» pārliecināts ir Atis. Mūziķis cer māju pilnībā pabeigt līdz nākamajam gadam.

    Jaunajai mājai ir četri iemītnieki – Atis, sieva un divi dēli. Māja ir celta tā, lai zem tās nebūtu āderu. Pirms būvēja, talkā tika aicināts rīkstnieks, lai noteiktu, kur ir āderes, avoti un lūzuma zona. «Man ir ļoti jūtīgi elpceļi, un tas bija iemesls, kādēļ māju cēlām pēc iespējas ekoloģiskāku, videi draudzīgāku. Ja mājas celtniecībā izmantota plēve vai ielikti plastmasas logi, uzreiz to jūtu, sākas veselības problēmas. Es izmantoju dabiskus materiālus – koku, stiklu, māla apmetumu. Kad likām jumtu, pāri palika tikai daži šīfera gabali, kurus aizgādāju uz atkritumu izgāztuvi, un dēļu atgriezumi, kurus sadedzinājām ugunskurā,» atceras Auzāns.

    Noderīgas zināšanas un labus padomus, kā celt māju mūziķis guvis no celtniecības speciālistiem, iepērkot būvmateriālus. Lai apgūtu ko jaunu un iemācītos dažādas celtnieku viltības, daudz kas tika noskatīts arī «YouTube». «Protams, celtniecības procesā esmu pieļāvis arī kļūdas. Kad liku stikla vitrīnas, biju uzdauzījis pārāk spēcīgi ar āmurīti, un logs vienā vietā saplaisāja. Stikla maiņa ir manu darāmo darbu kārtībā,» neslēpj Auzāns.

    Lielāko daļu būvmateriālu mūziķis paspējis sagādāt vēl pirms straujā cenu kāpuma. Tagad līdz omulīgai dzīvošanai ģimenes mājās palicis pavisam nedaudz – vajag tikai pabeigt mājas fasādi un otro stāvu. Mūziķis lēš – viņa ekonomiskais un ekoloģiskais nams izmaksājis ap 40 000 eiro, jo celtniecības procesā viņš nesmādēja arī jau iepriekš izmantotus materiālus. Atis meklējis, kur tos iegādāties par labāko cenu. Tā, piemēram, viņam izdevies dabūt parketu par eiro kvadrātmetrā. Dažādus pārpalikumus atdevuši arī paziņas.  «Sauna mājas otrajā stāvā izmaksāja tikai 200 eiro! Vienīgais, ko vajadzēja iegādāties, bija stikla durvis, jo krāsni atdeva paziņa,» priecājas Auzāns.

    Citus noderīgus padomus, kas jāņem vērā, ceļot māju, uzziniet jaunākajā žurnāla «Privātā Dzīve» numurā!

    • Bijušā policijas šefa Inta Ķuža pēdējās dienas. Kādas bija atvadas no ģenerāļa?
    • Viktors Zemgals pārbiedē Eolikas fanus. Dziedātājam koncertā kļūst slikti
    • Degpunktā vadītājai Diānai Eisakai-Vasilevskai pavisam neparastas kāzas
    • Krievu raidījums Doždj satracina sabiedrību. Domburs aizstāv, Hermanis grib viņus padzīt
    • Atis Auzāns pats savām rokām uzcēlis māju
    • Kāpēc Akvelīna Līvmane ir ratiņkrēslā?
    Privātā Dzīve nr33

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē