• Par kailfoto uzņemšanu uz balkona Dubaijā arestēts krievs un 11 ukrainietes

    Trakā pasaule
    Laura Liepa
    6. aprīlis, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Dubaijas policija arestējusi kādu Krievijas pilsoni, kurš uz mājas balkona filmējis un fotografējis kailas sievietes, vēsta aģentūra Associated Press.

    Līdz ar fotogrāfu aizturētas vairāk nekā 10 sievietes, kas viņam pozējušas.

    Dubaijas policija paziņojusi, ka par izvirtīgām darbībām aizturēta personu grupa, kas prestižā pilsētas rajonā gaišā dienas laikā nodarbojusies ar kailu sieviešu fotografēšanu un filmēšanu.

    Ukrainas vēstniecība apstiprinājusi, ka 11 no aizturētajām sievietēm ir šīs valsts pilsones, arī Krievijas diplomāts Dubaijā apstiprinājis, ka filmētājs bijis Krievijas pilsonis. Pārējo sieviešu identitāte nav atklāta.

    Šis skandāls noticis īsi pirms musulmaņu svētā mēneša Ramadāna sākuma un apēnojis Ukrainas prezidenta Volodimira Zeļenska vizīti AAE kaimiņvalstī Katarā.

    Savukārt Krievijas mediji fotogrāfu atšifrējuši kā kādas Ivanovas reģiona IT firmas vadītāju. Kompānija gan noliegusi, ka tās vadītājam bijusi jebkāda saistība ar šo fotosesiju.

    Grezno Apvienoto Arābu Emirātu pilsētu Dubaiju īpaši iecienījuši influenceri un modeļi, kuri savus sociālos kontus kāro piepildīt ar pašbildēm pieticīgos bikini peldkostīmos, uzņemtām luksusa viesnīcās vai mākslīgajās salās. Taču tajā pašā laikā tūristu vēlmes nonāk pretrunā ar AAE stingrajiem uzvedības noteikumiem, kas balstīti islāma likumdošanā jeb šariātā, norāda aģentūra Associated Press.

    Lai arī pēdējā laikā likumi attiecībā uz ārzemniekiem un investoriem ir mīkstināti, un tagad viesnīcās vienā numurā drīkst apmesties personas, kas nav laulāts pāris, kā arī atļauts viesnīcā lietot alkoholisku dzērienus, joprojām paredzēti bargi sodi par atsevišķu likumu pārkāpšanu.

    Piemēram, par kailuma izrādīšanu un "piedauzīgu uzvedību” paredzēts cietumsods līdz sešiem mēnešiem un naudas sods 5000 dirhamu apmērā (1157 eiro). Ieslodzījums un naudas sods paredzēts arī par pornogrāfiska satura materiālu izplatīšanu. Ārzemniekiem, kas veido 90% no 9 miljoniem AAE iedzīvotāju, nereti ir piemērots apcietinājums par tiešsaistē ievietotiem video un komentāriem, kā arī par skūpstīšanos publiskās vietās, kas Rietumos ir ierasta lieta. Policija lielākoties ir saprotoša, taču pārkāpēji nereti nonāk arī līdz reāliem sodiem.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē