• Olimpietis Agnis Čavars uzsācis burgeru biznesu: Visu sākām no nulles!

    Karjera un bizness
    Evija Kalnbērza
    14. septembris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Kaspars Krafts (F64)
    Nākamajā dienā pēc Pasaules tūres Challenger turnīra Ghetto Basket Riga olimpiskā zelta ieguvējs jau rosījās jaunatvērtajā Street Food Station. Tur viņš kā līdzīpašnieks darbojas kopā ar savu bērnības draugu.

    Slepenie plāni

    PDz Agni Čavaru sastop nelielā ātrās ēdināšanas restorāniņā ar gaumīgu interjeru, kur burgerus, picas un citus gardumus gatavo viņa draugs kādreizējais viesnīcas Bergs restorāna šefpavārs Nauris Jakuško. «Mēs šo savu darbošanos turējām slepenībā, pirms mēneša tikai paziņojām ģimenēm,» atzīstas sportists.

    Agnis un Nauris ir draugi jau kopš laikiem, kad gājuši Ķekavas bērnudārzā, un pandēmijas laikā nolēma uzsākt kopēju biznesu. «Sākumā gribējām nopirkt gatavu uzņēmumu, taču, visu izpētot, nolēmām – sāksim no nulles. Pirmais darbs bija savest kārtībā virtuvi, lai varētu sākt gatavot ēdienu piegādei,» stāsta Agnis.

    «Es no ēdināšanas biznesa daudz neko nesaprotu, taču paši savām rokām remontējām, krāsojām, grīdas ielikām. Esam izveidojuši tādu mājīgu hipsteru vietiņu, kur paēst, un mums jau ir daži pastāvīgie klienti no apkārtējām mājām. Ir pat tādi, kas speciāli brauc uz šejienu. Mums vēl ir daudz ideju, ko realizēt, – jāuzbūvē terase, jāattīsta izbraukumu tirdzniecība, tagad gaidām apstiprinājumu logotipam no patentu valdes, jo cilvēki vēl no ielas nevar mūs pamanīt,» teic viņš.

    «Visu laiku jābūt džezā!» piebilst šefpavārs Nauris.

    Čavars ikdienā strādā par programētāju, daudz laika viņam aizņem piedalīšanās dažādos basketbola turnīrus, bet brīvajos brīžos viņš ir sastopams Street Food Station. Agnis izmēģinājis arī viesmīļa lomu, un draugi priecājušies – forši, ka olimpiskais čempions viņiem pasniedz burgerus! Agnis atzīst – arī viņam pašam burgeri garšo, Tokijā pat naktīs tos esot ēdis vienu pēc otra, taču enerģijas bija iztērēts tik daudz, ka tik un tā nokrities svarā.

    «Agnim bija iespēja pamēģināt Plucināto ruksi, un pēc tam panesās! Visi sportisti gribēja tieši šo,» par visvairāk pieprasīto ēdienu jaunatvērtajā ēdināšanas vietā stāsta Agņa bērnības draugs Nauris. Šefpavārs atklāj – lai pagatavotu lielisku street food, viņš liek lietā visas savas smalkos restorānos iegūtās zināšanas.

    Nauris gatavojis maltītes amerikāņu dziedātājai Lady Gaga, grupas Depeche Mood mūziķiem, baleta leģendai Mihailam Barišņikovam, Krievijas dziedātājam Filipam Kirkorovam un citām zvaigznēm. Nauris saka, beidzot viņš varot gatavot to, kas pašam patīk, nevienam nav jāprasa atļauja.

    Faniem ļauj paturēt medaļu

    PDz tikšanās laikā Agnis parāda savu zelta medaļu, jo viņš tikko atgriezies no kārtējās tikšanās ar faniem Ķekavas muzejā.

    «Tas ir mazākais, ko varam dot saviem atbalstītājiem, – ļaujam paturēt medaļu rokās, nofotografēties, jo mēs medaļu izcīnījām visai Latvijai, ne tikai sev. Šis gads man ir ļoti īpašs. Vēl tagad nevaru atgūties no pozitīvām emocijām. Mūsu sagaidīšana Rīgā līdzinājās Baltijas ceļam, super izjūtas! Cilvēki mūs  joprojām apsveic,» stāsta Agnis.

    «Pirmās divas nedēļas pagāja vienās tikšanās un intervijās, vakaros tik atlika iekrist gultā, bet tagad jau ir mierīgāk,» saka viņš.

    Agnis stāsta, ka paralēli sportam, darbam un biznesam jāpaspēj veltīt laiku ģimenei – sievai Indrai un gadu un desmit mēnešus vecajam dēlam Adrianam. «Kad strādāju mājās, viņš  nāk pie manis samīļoties. Reizēm tas notiek, kad man ir zoom konference, un kolēģi priecājas. Ja sieva ieslēdz televizoru, kad rāda manu spēli, viņš spiedz, ņem bumbu un met savā grozā.

    Gribu spēlēt tik ilgi, kamēr dēls jau būs apzinātā vecumā. Kādreiz parādīšu viņam video, kā es nesu olimpisko karogu,» tā Agnis.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē