• No grausta par stilīgu miera oāzi – Barišņikovs iekārto ģimenes ligzdiņu

    Māja
    Anastasija Kuzminova
    30. oktobris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: ĢIRTS OZOLIŅŠ (F64)
    Vēl pirms dažiem gadiem modes blogeris pārsteidza ar saviem ekstravagantajiem tērpiem. Saticis savu otro pusīti, viņš kļuvis piezemētāks un pandēmijā pievērsās omulīgas ģimenes ligzdiņas iekārtošanai.

    Jau pusotru gadu biznesa partneri un dzīvesdraugi mājo jūgendstila ēkā Rīgas centrā.

    «Kad meklējām dzīvokli, galvenā prasība bija, lai tur nebūtu nekāda eiroremonta. Šajā dzīvoklī remonts nebija taisīts 40 gadus. Sajūta bija kā muzejā. Meklējām autentiskumu un to arī dabūjām,» stāsta Jaroslavs. 100 kvadrātmetru plašo dzīvokli pāris īrē, taču viņi nolēma nežēlot spēkus un līdzekļus, lai izremontētu to pēc sirds patikas. Remontam jau ir iztērēti ap četri tūkstoši eiro, bet zemā īres maksa izdevumus līdzsvaro.

    «Draugi brīdināja – remonts mūsu attiecībām būšot pamatīgs pārbaudījums, bet, par laimi, vēl esam kopā un turpinām remontēt. Strīdu par to, kā kam jāizskatās, mums nav, kompromisu atrodam vienmēr. Jaroslavs vēlas – galvenais, lai ir skaisti, bet es domāju praktiski – dažus soļus uz priekšu,» teic Kārlis.

    Liels bija darbīgo īrnieku prieks, kad zem preskartona atklājusies koka dēļu grīda. Lai to atjaunotu ar mazo slīpmašīnu, vajadzējis daudz pūļu.

    Dzīvokļa iekārtojuma stilu lielā mērā noteica tur palikušais mantojums. «Vairums mēbeļu nāk no pagājušā gadsimta 60. gadiem, jo tās saglabājušās dzīvoklī labā stāvoklī,» atklāj Jaroslavs.

    Dažus klubkrēslus gribēja mest laukā, bet tad atklāja, ka viens tāds slavena dizainera krēsls mūsdienās maksā ap 400 eiro, un nolēma tos atstāt. Interjera pērles abi lielākoties atrod sludinājumu portālos, feisbuka andelē, antikvariātos, labdarības veikalos un krāmu tirdziņos. «Varu sludinājumu portālā caurām naktīm meklēt dizaina lietas,» atzīstas Jaroslavs.

    Daudz vietas dzīvoklī atvēlēts mājas zaļajiem iemītniekiem. Kad pāris pārvācās, viņiem bija 15 puķpodi, bet nu to ir jau ap 100. Pārsvarā augi nomedīti sludinājumu portālos, pirkti ar atlaidēm un saņemti dāvanā. Kārlis gādā par laistīšanu un mēslošanu, bet Jaroslavs katram atrod īsto vietu dzīvoklī. «Šobrīd mūsu māja ir mūsu pils. Esam to padarījuši patīkamu gan strādāšanai, gan jaunu ēdienu gatavošanai.

    Neesmu prom arī galīgi no modes lauciņa. Šobrīd esmu novērotāja pozīcijā un gaidu brīnumu – kad mode Latvijā tiks atzīta par vērtīgu mākslu,» saka Jaroslavs.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē