• Nežēlīgi noslepkavotā advokāta Rebenoka māju neviens negrib pirkt

    Īpašums
    Edgars Orlovs
    Edgars Orlovs
    14. augusts, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Facebook
    Pagājušajā ceturtdienā advokāta Pāvela Rebenoka draugi satikās Pokrova kapos un atzīmēja dienu, kad Rebenokam būtu palikuši 42 gadi. Ar slepkavības atklāšanu nevedas, un māju, kur aizpērn nogalināja advokātu, notirgot neizdodas.

    «Skumji, ka tādas mums turpmāk būs visas Pāvela jubilejas. Viņam vajadzēja būt kopā ar mums un svinēt, nevis gulēt kapos… Svinēt mums patika. Arī todien, kad notika slepkavība, mēs svinējām. Viņš ar draugu Ingu Balandinu aizbrauca mājās no mana dēla dzimšanas dienas balles un nonāca slepkavu nagos,» žurnālam «Privātā Dzīve» teic Pāvela Rebenoka draugs jurists Mārtiņš Krieķis.

    20. septembrī apritēs divi gadi, kopš savā mājā ar terases dēļiem nežēlīgi nogalināja advokātu Pāvelu Rebenoku. Un šī ir jau otrā dzimšanas diena, kuru Pāvela draugi svin bez viņa. Sākumā visi satikās kapos – sakopa advokāta mūža mājas, pēc tam palīksmoja, kā Rebenoks būtu gribējis. Pērn draugi devās uz Rebenoka māju Langstiņos – dziedāja Roberto, draugi dalījās atmiņās. Skanot noslepkavotā advokāta mīļākajai dziesmai – Aleksandra Kublinska «Noktirnei» – draugi gaisā laida balonus, pie kuriem bija piesietas viņu vēstules Pāvelam. 

    Viena no pēdējo gadu skaļākajām slepkavībām vēl aizvien nav atklāta, Krieķis saka – tā nonākusi absolūtā strupceļā. «Visi izmeklētāji, kas sāka šķetināt šo lietu, ir nomainīti. Man nav nekādu ziņu, ka izmeklēšana pārredzamā laika posmā kaut kur būtu pavirzījusies,» saka Krieķis.

    Slepkavas, padarījuši savu grēka darbu, no Rebenoka mājas toreiz aiznesa dārglietas un ekskluzīvu pulksteņu kolekciju. Krieķis apgalvoja, ka nolaupītā vērtība ir aptuveni pusmiljons eiro.

    «Pulksteņi, cik man zināms, nekur nav «uzpeldējuši».

    Cerības uz to, ka tie parādīsies, ir maza, jo atklātā tirgū tādas preces īsti nemēdz nonākt,» teic Krieķis.

    Žurnāls  «Privātā Dzīve» iepriekš jau rakstīja, ka februārī pārdošanā tika izlikta Rebenoka māja Langstiņos. Pēc dokumentiem īpašums pieder uzņēmumam «Verdorff», kuru savulaik izveidoja Rebenoks un viņa draugs Balandins. Tā bilancē esot arī divi motocikli, luksusa klases automašīna un trīsistabu dzīvoklis Rīgā. Krieķis toreiz stāstīja, ka īpašumu nolemts pārdot, jo pienācis īstais laiks šādam darījumam – par māju var saņemt tik, cik tā reāli maksā. Tolaik sludinājumos tika minēts, ka par vairāk nekā 300 kvadrātmetru plašo māju un 0,16 hektāriem zemes blakus Langstiņu ezeram īpašnieki – Balandins un Rebenoka tēvs – vēlas saņemt 460 000 eiro.

    Krieķis nodarbojas ar «Verdorff» juridiskajām lietām un atzīst, ka īpašumu vēl nav izdevies pārdot. «Pavasarī izskatījās cerīgi, bet tagad, ņemot vērā karu Ukrainā, mistiskās gāzes un elektrības cenas, diez vai pircējs tik vienkārši atradīsies. Lai gan teikšu godīgi – īpašuma apsaimniekošana nav dārga. Uzņēmuma īpašumā esošā trīsistabu dzīvokļa Rīgā uzturēšana izmaksā daudz dārgāk. Māja Langstiņos ir energoekonomiska,» uzsver Krieķis.

    Viņš saka – īpašnieki nav plānojuši samazināt cenu. «Īpašniekiem nav mērķa pārdot māju pārdošanas pēc. Nav plāna noteikti pārdot šodien. Lieta nav steidzama, un īpašnieki grib saņemt saprātīgu samaksu,» skaidro Krieķis. «Ar mājas pārdošanu nodarbojas profesionāļi, kas zina, cik šāds īpašums reāli maksā. Kaut kāda interese par māju ik pa laikam parādās.»

    Citas aktuālas un interesantas ziņas lasiet žurnāla «Privātā Dzīve» jaunākajā numurā!

    • Ar pazīstamo rakstnieci Noru Iksteni notikusi nelaime. Ārsti daudz cerību nedeva
    • Latvijas futbola zvaigznes Andreja Rubina mīklainā nāve. Notikušo izmeklē policija
    • Modes eksperte Maija Silova slepeni apprecējusies
    • Latvijas Nacionālā teātra leģendārajam aktierim piedāvā spēlēt vecu suni
    • Slavenības šokē jaunie apkures rēķini. Kā viņi plāno ekonomēt?
    Privātā Dzīve nr32

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē