• Nellija Ločmele paņem pauzi: Šis Covid-19 mezgls man kļuvis pārāk ciešs un sāpīgs

    Sabiedrība
    Marta Kalniņa
    19. marts, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Žurnāliste, žurnāla IR galvenā redaktore Nellija Ločmele
    Foto: Aiga Rēdmane
    Žurnāliste, žurnāla IR galvenā redaktore Nellija Ločmele
    Žurnāla IR galvenās redaktores Nellijas Ločmeles vīrs Latvijas Universitātes pasniedzējs Rolands Tjarve bija pirmais no sabiedrībā zināmiem cilvēkiem, kurš zaudēja cīņā ar Covid-19.

    Pagājušajā pavasarī Covid-19 vēl bija gana žēlīgs pret Latviju. Daudzviet saslima un mira tūkstošiem ļaužu, taču Latvijā saslimošos skaitījām simtos, bet mirušos – desmitos. Viens no pirmajiem, kura dzīvību laupīja vīruss, bija Rolands Tjarve – žurnālists, bijušais premjera Māra Gaiļa preses sekretārs un kādreizējais Latvijas Televīzijas ģenerāldirektors.

    Viņš daudzus gadus strādāja Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes Komunikāciju nodaļā, audzinot jaunos žurnālistus. Rolanda sieva žurnāla IR galvenā redaktore Nellija Ločmele publicēja viņam veltītu piemiņas rakstu.

    «Statistikā viņš ir anonīms pacients ar smagu slimības gaitu. Rolands Tjarve – mans vīrs, kuru nonāvēja Covid-19,» vēstīja Nellija, izstāstot par pēdējo mēnesi kopā ar vīru.

    «Paši par sevi nešaubījāmies, ka esam ārpus riska grupām, uz ārzemēm tagad neesam braukuši, esam spēka gados, nesmēķējam un neslimojam. Jā, Rolanda darbs Latvijas Universitātē nozīmēja stresu pārpārēm, un imunitāti jau tas nekādi neuzlabo. Taču šajā sezonā abi kļuvām par roņiem un iknedēļas aukstajā peldē – lietus vai sniegs – jutāmies norūdījušies un veseli,» rakstīja viņa. Rolands saslima pēkšņi.

    Vēl 15. martā abi peldējuši Lielupē, bet jau nākamajā dienā Tjarve gulēja mājās ar augstu temperatūru un galvassāpēm.

    Tikai sievas mudināts, viņš veicis analīzes, un 23. martā uzzinājuši – Rolands ir Covid-19 pozitīvs. Kur inficējies, tā arī nav zināms. Slimnīcas reanimācijā Rolanda mūžs pārtrūka 11. aprīlī.

    Drīz būs gads bez Rolanda, un 24. februārī viņa sieva Nellija nāca klajā ar vēstījumu: «Vīra pēkšņā nāve, ieilgusī pārslodze darbā un smacējošā pandēmijas realitāte ar valdības kļūdām, kas katru dienu prasa dzīvības,– šis Covid-19 mezgls man kļuvis pārāk ciešs un sāpīgs.» Pauzi Nellija nolēmusi paņemt līdz rudenim.

    Pirms divām nedēļām žurnāla IR galvenā redaktore tviterī pavēstīja, ka aizvadītā nedēļa viņai bijusi priecīgākā gada laikā. «Tētis šodien dabūja vakcīnu Piebalgā, Rolanda mamma aizvakar Rīgā! Protams, viss ar pašorganizēšanu – abiem senioriem ģimenes ārsti nepotē, manavakcina klusē, bija jāmeklē varianti, jāzvanās,» atzina Nellija.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē