• Muzikoloģes Daigas Mazvērsītes dēls dzied Singapūras satīnā: Baidos, ka skaidrā viņu koncertu neizturēšu

    Izklaide
    Evija Kalnbērza
    11. jūlijs, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: ĢIRTS OZOLIŅŠ (F64)
    Viens no populārās jauniešu grupa Singapūras satīns dalībniekiem ir muzikoloģes un Latvijas Radio programmu veidotājas dēls Kārlis Zenne.

    Romantiskais tēls grupā

    «Es pēdējā uzzināju, ka manam dēlam ir sava grupa. Un līdz šim neesmu pat bijusi ne uz vienu koncertu,» PDz atzinās grupas Singapūras satīns dalībnieka Kārļa mamma Daiga Mazvērsīte. Singapūras satīns debitēja pirms pieciem gadiem, un savu satīrisko tekstu dēļ ir viena no pēdējā laika visvairāk apspriestajām grupām Latvijā. Nupat grupai iznākusi jauna dziesma Blingi, un pirms vasaras saulgriežiem grupa muzicēja uz tirdzniecības centra Domina Shopping jumta.

    «Baidos, ka skaidrā viņu koncertu neizturēšu,» pirms koncerta smējās muzikoloģe.

    «Sākumā biju plānojusi braukt uz koncertu Valmierā, kur dzīvo mamma. Tur vēl varētu ar alus glāzi rokās to klausīties. Ierakstus, protams, esmu dzirdējusi. Arī Latvijas Radio 2 mūzikas ziņās viņus pieminu, ja grupai kādi jaunumi,» atzina Daiga.  Taču, kad dēla grupas uzstāšanās bija galā, viņa PDz sacīja: «Man ļoti patika, kā Kārlis dzied, viņš grupā ir tāds romantiskais tēls. Bērnībā, kad mājās bija klavieres, viņš īpašu interesi par mūziku un dziedāšanu neizrādīja, tik vien kā dziedāja skolas korī.» 3. jūlijā grupa sniegs brīvdabas koncertu Andrejsalas teritorijā Rīgā.

    Apsver iespēju muzicēt kopā

    «Manuprāt, Singapūras satīns atšķiras no citiem reperiem ar savu intelektuālo bagāžu. Viņu repertuārā ir atsauces uz aktuāliem notikumiem un kultūras personāžiem, viņi runā ne tikai par savām, bet arī savas paaudzes problēmām. No Kārļa dziesmām, manuprāt, vislabākā ir Paliec pie manis. Tas ir viņa solo numurs, viņa liriskās dvēseles esence,» komentē mūziķa mamma.  

    Kārlis atceras, ka sākumā mamma par Singapūras satīnu teikusi – viņi jau spēlējot tādu sliktu šlāgeri! Taču tad ieklausījās un nedaudz atmaiga pret dēla daiļradi.

    «Mamma ir liela autoritāte gan man, gan arī mūzikas industrijā kopumā,» lepns ir mūziķis

    Turklāt mūzikā Daiga nav tikai teorētiķe. Savulaik viņa spēlējusi taustiņinstrumentus grupā 19 gadi pirms sākuma, tāpēc Kārlis apsver, ka reiz varētu kopā kāpt uz skatuves vai arī izmantot šo mammas prasmi savos ierakstos.

    Ar mākslinieku gēniem

    Ģimenē mūzika bijusi tuva ne tikai mammai, bet Kārļa slavenajam vectēvam – Dailes teātra aktierim Jānim Zennem. Mākslinieku gēns ir arī no tēva Iva Zennes – mākslinieka un pasniedzēja.

    Paralēli muzicēšanai Kārlis kopā ar draugu izveidojis arī jauniešu apģērbu līniju Broken Heart Society. «Kad dēls pabeidza Āgenskalna ģimnāziju, viņš teica: «Mammu, esmu tik talantīgs, ka nezinu, ko lai daru!» Viņš iestājās Zviedru Ekonomiskajā augstskolā, bet studijas nepabeidza. Tagad Kārlis strādā reklāmas aģentūrā. Viņš ir mācījies dziedāšanu, spēlē ukuleli, bet nākotni grib saistīt ar režiju, jo tas teātra gēns arī viņā ir apslēpts,» stāsta Daiga.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē