• Mūziķis Ģirts Lūsis cep garšīgas lauku tortes: Negribu, lai man piezvana ieņēmumu dienests

    Mūziķi
    Gita Vīksne
    10. decembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64 un no privātā arhīva
    Parasti gada nogale mūziķiem ir vispiepildītākā, bet šogad koncerti un ballītes nebūs. Viņi nesēž rokas klēpī salikuši. Daudzi krīzē saredz iespēju attīstīt citus savus talantus un pat pamanās ar tiem nopelnīt.

    «Ņemšanās ir baiga – viena torte prasa divu dienu darbu,» PDz atzīst grupas Labvēlīgais tips mūziķis. Viņš no koncertiem brīvo laiku aizpilda ar kulinārijas šedevriem.

    «Ar kūku gatavošanu nodarbojos jau sen. Man vajadzēja saglabāt savas vecmāmiņas un krustmātes kūku receptes, tādēļ pašam vien bija jāiemācās tās gatavot. Tas gan nav bizness, vairāk izklaide,» PDz saka grupas Labvēlīgais tips mūziķis Ģirts Lūsis jeb Zirgs.

    Sava kolēģa gardo talantu plašākai publikai nesen atklāja mūziķis Kaspars Upaciers jeb Ufo. «Šo torti Ģirts cepa mana tēva 80. jubilejai. Starp citu, viņam tortes sanāk cept riktīgi labi,» vareno svētku torti slavēja Ufo. «Viņš vienkārši ir man labs draugs, kurš palūdza uzcept torti. Citiem un par maksu cept šādas tortes pagaidām nepiedāvāju. Negribu, lai man kā pirmie piezvana ieņēmumu dienests,» sirsnīgi smej Ģirts.

    «Par biznesu es to pārvērtīšu pensijas gados, kad sapratīšu, ka mana pensija ir ļoti maza. Tad arī varēšu cept tortes,» lēš viņš.

    «Pagaidām, sarēķinot izejmateriālus, laiku un darbu, ko prasa vienas šādas tortes pagatavošana, nekāds lielais bizness vis nesanāk. Ņemšanās ir baigā! Viena torte prasa divu dienu darbu. Pats taisu rozītes. Dekorēšanā man palīgā nāk arī sieva. Krēmu maisīt gan viņai nekad neļauju, to vienmēr daru pats. Esmu piedalījies pat kūku cepšanas čempionātā,» palepojas mūziķis.

    Viņa gatavotās kūkas vislabāk atbilstot apzīmējumam – īsta lauku torte. «Ar modīgajām vegānu kūkām neeksperimentēju. Mana meita šad tad uzcep ķirbju kūku, braunijus vai mafinus, bet es atzīstu vecmodīgās lietas,» atklāts ir viņš. «Kas attiecas uz garšu, man šķiet – tā nav atkarīga no tā, vai ēdiens ir moderns vai nav. Ir cilvēki, kas nemāk garšīgi uzcept pat olu, taču ne jau ola tāpēc ir vainīga! Laba garša ir laba cepēja talanta nopelns. Es nezinu, vai man ir talants, bet ik pa brīdim pa kādai tortei uzcepu,» atklāj Ģirts.

    Taujāts, kāda situācija ir mūzikas lauciņā, Lūsis teic: «Visi pārceltie pasākumi nu jau ir gluži kā anekdote… Vairs jau nevar saskaitīt, cik daudz reižu tas noticis.

    Šobrīd mums ir pilns kalendārs ar jautājuma zīmēm. Arī par nākamo gadu.

    Tieši tāpat kā vasarā, arī tagad mēs ķersim mirkli, kad varēsim kaut ko izdarīt. Mūsu grupas spēks slēpjas tajā, ka varam ļoti ātri mobilizēties, lai no idejas par koncertu tiktu līdz reālai kāpšanai uz skatuves.»

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē