• Mūziķis Detlefs izdomājis aizraujošu spēli — Balansser

    Mūziķi
    Gita Vīksne
    25. novembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64
    Ik pa laikam kāds pajautā – kur gan palicis mūziķis Detlefs, kurš sevi tik spilgti pieteica šovā Talantu fabrika? Nupat viņš par sevi atgādināja pavisam negaidīti.

    «Spēle Balansser radās kā viena no disciplīnām mūsu ģimenes mini olimpiskajās spēlēs,» par paša radīto galda spēli Balansser PDz saka tās izveidotājs Uldis Dirners, kuru daudzi atminas kā talantu šova zvaigzni dziedātāju Detlefu.

    «Mūsu ģimenei un nelielajam radu pulciņam izveidojusies tradīcija – reizi gadā mūsu lauku mājā savācamies uz ikgadējām mini olimpiskajām spēlēm. Tās ir dārza aktivitātes ar sacensības garu. Tiek atmuguriski mests mērķī zābaks, lēkts kartupeļu maisā vai lidināts šķīvītis vecā padomju laika televizora rāmī,» atklāj Uldis. Balansser tika radīta, lai noskaidrotu, kuram ir vislielākais talants balansēšanā.

    «Spēle izdevās forša, un daži pat izteica vēlmi iegādāties tādu. Tāpēc tika nolemts radīt pilnvērtīgu versiju, kādu varētu tirgot veikalā,» atceras Dirnēns.

    «Sākās darbs pie dizaina un punktu uzskaites sistēmas pilnveidošanas, lai spēle balstītos ne tikai uz izveicību, bet arī stratēģisku domāšanu. Turpat lauku mājas šķūnītī arī izstrādāti pirmie prototipi. Vēlāk tika apgūta sietspiedes tehnika, un jau pēc gada prezentēta spēles gala versija,» stāsta viņš.

    «Spēlei ir vairāki raundi, un katrā izspēlē divas bumbas. Punktus veido abu bumbu kombinācija. Azarts ir tajā, ka, vienai bumbai nokrītot, dzēšas visi vai daļa raundā iegūto punktu. Tas liek izvērtēt, cik augstu mērķēt un riskēt. Spēlē uzvar tas, kurš dabūjis visvairāk punktu visos sešos raundos,» uzsver Uldis.

    «Pirmie spēles eksemplāri radīti tikai pašu spēkiem. Šobrīd apzinām iespējas spēli ražot lielākos daudzumos,» stāsta Uldis. Izveidota arī interneta lapa, kur spēli var iegādāties par 65 eiro, bet nākotnē tā varētu nonākt arī veikalu plauktos.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē