• Mūziķe Zelma Jēgere pandēmijas laikā ar stopiem pa Eiropu: Tas bija mans sapnis

    Mūziķi
    Gita Vīksne
    16. oktobris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Instagram
    «Desmit gadus tas bija mans sapnis,» par Eiropas apceļošanu ar stopiem PDz saka hiphopa māksliniece. Viņa to piepildīja pandēmijas laikā.

    «Jau vairākus gadus pēc aktīvās vasaras koncertsezonas braucu uz Franciju pie jau zināma vīndara lasīt vīnogas,» PDz stāsta dziedātāja Viņa jeb Zelma Jēgere. Savus plānus latviete nemainīja arī šogad. «Parasti tas notiek septembrī. Vairāki jaunieši strādā Francijas vīna darītavā. Tas ir darbs un reizē arī lieliska atpūta. Un arī šoruden, par spīti tam, kas notiek pasaulē, man gribējās doties uz Franciju.»

    Divas nedēļas Zelma Francijā lasīja vīnogas, klausījās franču mūziku un baudīja labu vīnu. «Kad darbs bija galā, nolēmu nevis doties mājās, bet pastopot pa Eiropu. Par to sapņoju jau kopš 16 gadu vecuma. Domāju – cik forši būtu ar stopiem paceļot pa Franciju, Spāniju un Portugāli… Sagadījās tā, ka tieši tobrīd mana labākā draudzene bija Ivisā. Noīrējām ar draugiem kuģīti un sākumā devāmies turp.

    Paspēju arī kārtīgi pastopot – reiz ceļa malā nostāvēju divas stundas.

    Spānijā gāja grūtāk, bet Francijā ar to veicās lieliski, jo tur valda miera un draudzības piepildīta atmosfēra. Satiku daudz jauku cilvēku. Nakšņoju zem klajas debess hamokosā – teltī, ko iekar starp diviem kokiem, un no malas tā atgādina šūpuļtīklu,» stāsta Zelma.

    «Daudziem šāda ceļošana šķiet neiespējama, taču, saņemot drosmi, tas nav sarežģīti,» uzskata mūziķe. Covid-19 no dullā plāna viņu neatturēja. «Es gan nebrīnos, kāpēc Spānijā šis vīruss tiek atklāts tik daudziem. Braucu garām vairākām kafejnīcām, un tās bija līdz malām pilnas. Nekādas sejas maskas un distancēšanās,» novēroja Zelma. Lai gan bija plāns apceļot arī Portugāli, šoreiz viņa no šīs domas atteicās.

    «Zinu, ka daudziem, līdzīgi kā man, rudens ir depresīvs un melanholisks laiks,» saka Zelma, kura šīs izjūtas iekļāvusi arī savā jaunajā dziesmā.

    «Dziesmas nosaukums Blue aizgūts no angļu teiciena I am feeling blue, kas latviski varētu skanētu aptuveni tā – es jūtos tik ļoti skumji. Sarakstīju to laikā, kad pasaulē sāka plosīties koronavīruss un bija jāievēro pašizolācija. Tas radīja drūmu noskaņu,» atzīstas Zelma.

    «Daudzi mani pazīst no agresīvām repa dziesmām latviešu valodā. Tagad rakstu angļu valodā, un to skanējums ir citāds.

    Virzos prom no hiphopa žanra,» atklāj Zelma.

    Ceļojuma laikā Ivisā tapis arī nupat iznākušā singla Blue vizuālais noformējums. «Tajā esmu redzama peldam Vidusjūras ūdeņos,» atklāj Zelma. Viņa Instagram dalījusies ar video, kur redzams viņas lēciens no augstas kraujas malas. «Man patīk augstums. Rāpjos un kāpju visur, kur vien var. Uz vietu, no kuras ielēcu Vidusjūrā, mani aizveda draudzene. Jo ilgāk domā, jo grūtāk to izdarīt. Tādēļ, nonākot kraujas malā, uzreiz lēcu. Ja māki ielēkt ūdenī no metra augstuma, spēsi to izdarīt arī no desmit metru augstuma,» saka māksliniece.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē