• Mūrniece nikna par Pabrika izteikumiem: Aizsardzības ministrs ir apjucis!

    Politika
    Edgars Orlovs
    Edgars Orlovs
    15. septembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Linda Mūrniece.
    Foto: F64
    Linda Mūrniece.
    Aizsardzības ministra Arta Pabrika skaidrojums, kādēļ Latvijā jaunas sievietes neder dzimtenes aizstāvēšanas mācību iziešanai obligātā kārtā, sabiedrībā radījis sašutumu vētru.

    Pagājušajā nedēļā, iepazīstinot valdību ar vīziju, kādai nākotnē vajadzētu izveidoties Valsts aizsardzības dienestam, Artis Pabriks atzina, ka ar gadiem obligāti tajā paredzēts iesaistīt daļu vīriešu kārtas pārstāvju no 18 līdz 27 gadiem, bet sievietes šajā vecumā – tikai brīvprātīgi.

    Uz jautājumu, kāpēc sievietēm valsts aizsardzībā nebūtu jāiesaistās obligāti, viņš paziņoja: «Ja mums ir vajadzīga speciālo uzdevumu vienība, kas spēj būt maksimāli konkurētspējīga – šajā gadījumā būt labāka par citu speciālo vienību –, tad acīmredzot,

    ja mēs šeit attiecinātu principu, ka mums būtu 50% vīriešu, 50% sieviešu un vēl kaut kas, mēs to padarītu par vienību, kas neko nevar izdarīt.

    (..) Mums vajag, lai armija būtu spējīga!» Sievietēm šāds aizsardzības ministra un «Attīstībai/Par!» premjera amata kandidāta paziņojums licis sarosīties un ne viena vien aizrādījusi, ka augstajai amatpersonai taču ir jādomā, ko runā. Pabrikam arī atgādina, ka viņš pārstāv partiju, kas īpaši sparīgi iestājas par vienādām tiesībām visiem iedzīvotājiem: vai tie būtu vīrieši, sievietes, heteroseksuāli vai homoseksuāli orientēti.

    Bijusī iekšlietu un aizsardzības ministre Linda Mūrniece žurnālam «Privātā Dzīve» atzina, ka pirms 17 gadiem, kad parlamentā balsojuši par viņas iecelšanu aizsardzības ministres amatā, kāds deputāts (ne Pabriks) paziņojis, ka sievietes vieta ir virtuvē. «Šajās dienās aizsardzības ministrs citiem vārdiem, bet pateica tieši to pašu par visām mūsu valsts sievietēm. Ka viņu vieta ir virtuvē! Aizmirstot, ka viņš ir ministrs, kas pārrauga Nacionālos bruņotos spēkus, kur sieviešu īpatsvars ir viens no augstākajiem Eiropas Savienībā.

    Pabriks tiešām nav pamanījis, ka Nacionālajos bruņotajos spēkos sievietes profesionāli pilda savus pienākumus?

    Brauc ārvalstu misijās. No manām rokām, kad biju ministre, daudzas sievietes saņēmušas apbalvojumus par misijām Afganistānā un citur,» teic Mūrniece.

    Viņa uzsver, ka Pabriks savā politiskajā karjerā ir mainījis daudzas partijas, un tās bijušas arī ne tik liberālas kā tagadējā. «Pieņemu, ka cilvēks apjucis starp Tautas partijas konservatīvismu, «Vienotības» komformismu un «Attīstībai/Par!» liberālismu. Tagad šķiet beidzot izlauzušās viņa patiesās domas. Tās ir arhaiskas!» pikti nosaka Mūrniece.

    Vai sabiedrības dāma Olga Kambala un boksere Agnese Boža gatavas savas meitas sūtīt armijā, uzziniet jaunākajā žurnāla «Privātā Dzīve numurā!

    • Atceroties tikšanos ar karalieni: Vīķe-Freiberga nebija vēl redzējusi tik draudzīgu sievieti. Vējonis stāsta, kā ciemojās viņas pilī. Gombergs pirms tikšanās nomet 30 kg
    • Laima Vaikule aizvadījusi pēdējo koncertu Latvijā. Pirmo reizi arī runā par veselības problēmām
    • Linda Mūrniece: Ministrs Pabriks pateica, ka mūsu vieta ir virtuvē! Vai tiešām sievietes armijai nav derīgas?
    • Jaunā mīļotā mūziķim Normundam Pauniņam dāvājusi bērnu
    • Kā apprecējās režisore Laura Groza
    • Aijai Strazdiņai mājās atkal milzis! Atvests no Kazahstānas
    Privātā Dzīve nr37

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē