• Monika Zīle par smago saslimšanu: Uz vakcinēšanos tas lika paraudzīties citām acīm

    Sabiedrība
    Gita Vīksne
    Evija Kalnbērza
    20. jūnijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64, NO IZDEVNIECĪBAS ŽURNĀLS SANTA UN PRIVĀTĀ ARHĪVA
    Kamēr vakcinētajiem un Covid-19 pārslimojušajiem cilvēkiem tiek solīti dažādi atvieglojumi, vieni to atbalsta, citi iebilst pret šādām privilēģijām un apelē pie tiesībām nevakcinēties un netikt nosodītiem par to.

    «Uzskatu, ka vakcīna ir sevis un citu pasargāšana, bet, ja būs pasākums, kas mani interesēs, protams, izmantošu iespēju, ka varu to apmeklēt. Atbalstu privilēģijas vakcinētajiem un neredzu tajā nekādu diskrimināciju.

    Nenosodu arī tos, kas uzskata – šādā veidā sabiedrība tiek sadalīta. Lai gan tad jau varētu teikt, ka arī autovadītāja apliecības esamība sadala sabiedrību divās daļās. Tajos, kad var vadīt automašīnu, un tajos, kam tas ir liegts.

    Nevaru galvot, ka vakcinēšanās mani pasargās, taču domāju – ja arī mani šī Covid-19 bulta ķers, varbūt tas nebūs tik briesmīgi, lai es sagādātu liekas rūpes un sirdsēstus tuviniekiem. Domāju, tā dara daudzi mana vecuma cilvēki.

    Dīvaini, ka cilvēki, kas visu mūžu ir ēduši cīsiņus, tagad šausmīgi uztraucas par vakcīnas sastāvu. Ir arī tādi, kas vienkārši meklē kašķi. Es spēju saprast bažas par to, kādas varētu būt Covid-19 blaknes.

    Taču manā pieredzē ir gadījums, kas uz vakcinēšanos liek paraudzīties citām acīm.

    Ap 2000. gadu smagi saslimu ar gripu. Paviršības dēļ nebiju pret to vairākus gadus potējusies. Man vajadzēja iziet trīs antibiotikas kursus – vienu stiprāku par otru. No šīs nepatīkamās saslimšanas reizes man uz visu mūžu saglabājusies viena blakne. Kopš tā laika pret gripu regulāri potējos.

    Līdz pat pilngadībai es biju arī tuberkulozes riska grupā un saņēmu tik daudz pošu, ka no Covid-19 vakcīnas vairs nebaidījos.»

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē