• Modes blogera Jaroslava Barišņikova mīļzvēriņi – ezītis un tarantulis

    Mājas mīluļi
    Anastasija Kuzminova
    24. decembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64, no privātā arhīva
    Modes blogera draugi ir sajūsmā – atnākot pie viņa ciemos, var sajusties gluži kā mini zoodārzā.

    «Šis gads bija tik baiss un izaicinošs, ka mans partneris Kārlis ieminējās – gribot kādu mīļzvēriņu, kas varētu mūs sagaidīt mājās pēc darba, un lai dzīvoklī vienmēr kūsātu rosība. Es gan ieminējos, ka mums ir ap 90 augu, kuru laistīšana vien aizņem stundu, un tie jau ir gluži kā mājdzīvnieki,» PDz stāsta Jaroslavs. Tomēr Kārlis šo domu neatmeta un ierunājās par tādu neparastu zvēriņu kā Āfrikas pundurezis. Domāts – darīts! Rudenī ezis iečāpoja viņu mājās.

    To par simbolisku samaksu Kārlis dabūjis no kādas ģimenes, kura sapratusi – mājā, kurā aug bērns, adatu kamolītis tomēr nav labākā izvēle. Ezim tika dots elegants vārds Īvs, par godu franču modes dizaineram Īvam Senlorānam. «Sākumā nebiju īsti apmierināts ar šo mājdzīvnieku.

    Ar ezi ir liels čakars! Tas ir nakts dzīvnieks, un tieši diennakts tumšajās stundās sākas viņa aktivitātes.

    Griezt ratu būrī tas var teju visu nakti. Pa dienu ezis guļ savā paslēptuvītē. Pāris reižu dienā Īvu var pamodināt. Tomēr vislabākā oma ezim ir vakarā, kad viņu izlaižam pastaigā pa dzīvokli. Mūsu kaķim ļoti patīk ezim dzīties pakaļ. Īvs gan ir diezgan mierīgs, pat sēž klēpī,» ezīša paradumus atklāj Jaroslavs.

    Barišņikovs neslēpj, ka eža kopšana prasa laiku. Zvēriņam esot specifiska, asa smaka, tādēļ viņš ik pa laikam tiek mazgāts. Tomēr smaka pavisam nepazūd. «Ezītis nokārtojas tur, kur viņam tīk. Kastītes Īvam nav, talkā ņemam lupatiņas. Tas ir ērtākais veids, kā visu sakopt, jo no speciālajām granulām viņš šķaudīja,» stāsta modes blogeris.

    Ezis nav vienīgais neparastais mājdzīvnieks Jaroslava un Kārļa mājās, ir arī milzu zirnekļi tarantuli. «Man no tiem ir bail, tomēr tie ir smieklīgi – lieli un pūkaini. Viens ir mazulītis, otrs jau pieaudzis. Un, jā, tie var arī iekost,» atklāj blogeris.

    Eža un tarantulu iecienītākā maltīte ir dzīvi circeņi, kurus saimnieki regulāri iegādājas zooveikalā. Ezim tiekot arī kaķa barība. «Circeņi ir pat lētāki nekā kaķu barība. Kad burkā sisina 40 circeņi, ir sajūta, ka atrodamies pļavā,» atklāj Jaroslavs.

    Pārīša draugi jau ir apraduši ar viņu neparastajiem mājdzīvniekiem – nākot ar tiem bildēties un jokojot prasa, kad no viņiem tiks iekasēta maksa par mini zoodārza apmeklējumiem.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē