• Ministre ar krampi un sievu – Marija Golubeva

    Politika
    Marta Kalniņa
    18. jūnijs, 2021
    6 komentāri

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64
    Otro reizi Latvijas vēsturē par iekšlietu ministri kļuvusi sieviete. Viņa ir arī otrais ministrs, kas pārstāv LGBT kopienu.

    Marija Golubeva, kas pārvaldīs Iekšlietu ministriju Sanda Ģirģena vietā, ir visvairāk apspriestā jaunā ministre.

    Tiem, kas brīnās – kā gan sieviete var vadīt tik vīrišķīgu nozari, Marija norāda – šāds viedoklis esot padomju laika palieka, un mūsdienās vairs nedala sieviešu un vīriešu darbus.

    Turklāt šo ministriju jau ir vadījusi sieviete – Linda Mūrniece. Arī pārmetumi, ka Golubevas izglītība filoloģijā un vēsturē neesot piemērota šādam amatam, tiek atspēkota. Viņai toties ir darba pieredze Valsts kancelejā un valsts pārvaldē, Marija ir bijusi arī politikas analītiķe Briselē.

    Savukārt LGBT kopienas ļaudis un to atbalstītāji pauž sajūsmu par šo pavērsienu.

    Golubeva, tāpat kā viņas kolēģis ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, neslēpj savu netradicionālo orientāciju un par ministri kļuvusi zīmīgā laikā.

    Jūnijs daudzās valstīs pasludināts par praida mēnesi. Golubeva ir vienīgā ministre, kura valsts amatpersonas deklarācijā norādījusi, ka ir laulībā ar sievieti. Latvijā laulība starp viena dzimuma partneriem netiek atzīta, taču Marija un viņas dzīvesbiedre Diāna Ieleja ir kopā jau 27 gadus un reģistrējušas savas attiecības Briselē.

    Šis ir sarežģīts un saspringts laiks viņām abām, jo Marija nupat uzņēmusies profesionālu izaicinājumu, bet Diāna šajā pavasarī pavadījusi mūžībā savu mammu un smagi pārdzīvo viņas aiziešanu.

    Jaunā ministre un viņas dzīvesbiedre pirms dažiem mēnešiem PDz pastāstīja, ka vislabākā atpūta abām ir Latvijas apceļošana – piļu un muižu pētīšana. Arī pagājušajās brīvdienās dāmas bija devušās nelielā izbraucienā.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    6 komentāri

    JANIS KALVA
    Būtu vienalga ar ko viņa ņemas bet tas Latvijas paradokss ka pilnīgs āmurs neprofesionāli var vadīt specifisku struktūru to ka viņa ir pa kabinetiem bakstijusies nenozīmē ka ir sajēga noteikti bus10 atmaksāti konsultanti kautgan kāda iekšlietu sistēmā tāds vadītājs
    Diana Mikelsone
    Diez vai Iekslietu ministrija un tai padotie darbinieki ir tik garigi izaugusi ,lai ,isteniba,pienemtu ministri ar so ,netradicionalo seksualo orientaciju,Skiet ,ka Latvijas valdiba pat ar to lepojas ,jo pavisam nesen ministrs Rinkevics savai tautai lepni pazinoja ",ka ir iznacis no skapja",tatad -cieniet un godajiet savus kalpus-ministrus -kadi vini ir,jo citu nebus. 30.. tajos gados ari Latvija tikusi izveleta skaistuma karaliene-"mis",tauta palaida popularu zingi-Pashi vele mis,pashi p.."Tagad ,skiet,ka lidzigi-viss ir valdibai.Kas tur ko brinities,ka maza veletaju aktivitate.
    Anna Grūdupe
    ++Jā, mums pārējiem noteikti būtu un ir vinalga , ko katrs dara savā gultā, BET nav vienalga, ka šī dīvainības tiek tik ļoti popularizētas un praidos atklāti izrādītas. Tas ir aizvainojoši pret lielāko iedzīvotāju daļu šeit Latvijā, kā arī citās valstīs. Mēs taču katrs neliekam mēdijos paziņojumus, ka es šonakt gulēju ar X vai Y, FOTOGRĀFIJAS NERĀDU AR NENORMĀLI IZĶĒMOTIEM ĢĪMJIEM UN ĶERMENI. uZSKATU, KA TAS NAV CILVĒKA, KĀ DOMĀJOŠAS UN SAPRĀTĪGAS BŪTNES, CIENĪGI. Piekrītu, ka citādi seksuāli orientēts cilvēks var būt gan gudrs, gan izglītots, gan citādi talantīgs, bet tāpēc nav visai pasaulei jāzina ,ko viņš vai viņa dara zem segas. Seksuālo tieksmju publiskošanai KATEGORISKI nepiekrītu, jo mēdijus apmeklē bērni , kam kritiskā domāšana vēl nav nobriedusi.

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē