• Miljonāram Levitam gada laikā Latvija un Vācija pensijā samaksāja tikai 3000 eiro!

    Karjera un bizness
    Edgars Orlovs
    Edgars Orlovs
    12. maijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Egils Levits.
    Foto: F64
    Egils Levits.
    Lai arī pagājušā gada ienākumi Valsts prezidentam bijuši teju 370 000 eiro lieli, par pensionāru kļuvušais Egils Levits, kuram vecumdienās atbalstu sniedz pat divas valstis – Latvija un Vācija – pensijā saņem pavisam sīkas summiņas.

    Iesniedzot valsts amatpersonas deklarāciju, Valsts prezidents Egils Levits uzrādījis, ka 2021. gadā no Valsts Sociālās apdrošināšanas aģentūras kā pensiju saņēmis vien 1496 eiro, bet no Vācijas pensiju fonda viņam kontā ieripojuši 1668  eiro. Turklāt tās ir summas pirms nodokļu nomaksas.

    Visādi citādi Egilam Levitam ar iztikšanu klājas gods godam, un viņu droši var dēvēt par miljonāru.

    Žurnāls «Privātā Dzīve» vēsta, ka pirms gada, kad amatpersonām bija jāiesniedz deklarācija, Valsts prezidents Egils Levits uzrādīja, ka viņa materiālais stāvoklis, pirmo gadu vadot Latvijas valsti, audzis par vairāk nekā 612 000 eiro. Viņš bija saņēmis kompensāciju no Eiropas Savienības tiesas par aiziešanu no darba, pārdevis pāris īpašumu un saņēmis mantojumu – teju 259 000 eiro no Daces Valdas Oses, kas mirusi 2000. gadā. Prezidents neatklāja, kas ir šī persona, kas atstājusi tik dāsnu mantojumu.

    Izrādās, pērn uzrādītais mantojums bija mazākā daļa no tā, ko Levitam atstājusi Ose. Nupat iesniegtajā deklarācijā prezidents norādījis, ka 2020. gada 9. decembrī pie notāra atklātais mantojums ticis izmaksāts pa daļām – mazliet vairāk nekā ceturtdaļmiljons izmaksāts 2020. gadā, bet 2021. gada maijā viņš saņēmis vēl 275 000 eiro. Tagad mantojums gan esot noslēgts.

    Jau bez mantojuma Levits bija gana turīgs vīrs – prezidentam pieder divi dzīvokļi Rīgā, dzīvoklis Cēsīs, kā arī zeme un kādas būves Engures pagastā un zeme Mārupes pagastā. Kopīpašumā viņam ir zeme un būves Rīgā un Tukumā. Vērtspapīros ieguldījis mazliet vairāk nekā miljonu eiro.

    2019. gadā Levits iegādājies 10 gadus vecu automašīnu Mercedes Benz. Bankās viņš glabā 474 000 eiro. Pērn Valsts prezidenta kanceleja viņam izmaksājusi vairāk nekā 90 000 eiro. Bet pie parādsaistībām viņš uzrādījis 1086 eiro.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē