• Melānija Trampa pametusi Balto namu kā visnepopulārākā pirmā lēdija ASV vēsturē

    Politika
    Margarita Sēkliņa
    21. janvāris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Donalds Tramps un Melānija Trampa
    Foto: Wikimedia Commons
    Donalds Tramps un Melānija Trampa
    Kādreizējā pirmā lēdija Melānija Trampa un nu jau bijušais ASV prezidents Donalds Tramps 4 gadu laikā ir radījuši vēl nebijušus antirekordus saistībā ar prezidentu pāra popularitāti un publisko tēlu, atzīst CNN.

    Kādreizējā modele, 50 gadus vecā Melānija Trampa, latiņu uzstādījusi ļoti zemu. Sekojot sava vīra pēdās, kurš piedzīvoja vissliktāko prezidenta atzīšanas novērtējumu ASV vēsturē – pat zemāku, nekā Ričards Niksons, kuram pat nācās atkāpties no prezidenta amata, Melānija Trampa pamet Balto namu kā vissliktāko popularitāti ieguvusī pirmā lēdija Amerikas Savienoto valstu vēsturē.

    Iespējams, tieši Mišelas Obamas dēļ, kas 8 gadus pirmās lēdijas lomu pildīja ar lielu enerģiju un entuziasmu, šķita, ka Trampa sieva šos uzdevumus nepavisam neizbaudīja un deva priekšroku būt nemanāmai, atrodoties Donalda Trampa ēnā.

    Pirmās lēdijas godu ietekmēja viņas sākotnējā prombūtne, kad Donalds Tramps Baltajā namā ievācās viens pats. Tāpat jāpiemin daudzās publicitātes katastrofas, naidīgums pret un no medijiem, kā arī daudzie kamerās piefiksētie neveiklie brīžus kopā ar vīru Donaldu, no kura, kā spekulē speciālisti, viņa drīz vien šķiršoties.

    Nesenākajā aptaujā Melānija ieguva 47% nelabvēlīgās popularitātes vērtējumu, kas ir ļoti augsts, salīdzinot ar kādreizējām pirmajām lēdijām.

    Līdz šim vidējais popularitātes līmenis pirmo lēdiju starpā bija aptuveni 70%, piemēram, Mišelas Obamas labvēlīgās popularitātes novērtējums bijis 69%.

    Nākamā aiz Melānijas nelabvēlīgas popularitātes reitingā atrodas Hilarija Klintone, kuras sliktā slava novērtēta ar 39%.

    “Tradicionāli, pirmās lēdijas tiek apbrīnotas. Šī pozīcija netiek ievēlēta, un visbiežāk sabiedrībā netiek uzskatīta kā strīdīga vai nepareiza izvēle. Ir ļoti grūti kļūt nepopulārai,” sacījis politikas analītiķis Harijs Entens.

    Savukārt Donalds Tramps prezidenta amatu atstāj ar 66% sliktas popularitātes novērtējumu, pirmspēdējo vietu dalot ar Džordžu Bušu un Džimiju Kārteru. Zemāks jeb 68% sliktas popularitātes vērtējums bijis vien Harijam Trumenam.

    Jau iepriekš vēstīts, ka Melānija Trampa ne vien lauzusi rekordus kā nepopulārākā pirmā lēdija, bet arī tradīcijas, un uz Balto namu nav uzaicinājusi nākamo pirmo lēdiju Džilu Baidenu.

     

     

     

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē