• Medijs: Miljardieris Tamrazs gatavs ieguldīt PNB bankā 146 miljonus eiro

    Aktuāli
    Ziņu aģentūra LETA
    18. augusts, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: LETA
    Miljardieris Rodžers Tamrazs, kurš kopā ar citiem investoriem iegādājies PNB bankas akcijas no Krievijas finansista Grigorija Guseļņikova un viņa ģimenes locekļiem, paziņojis, ka ir gatavs ieguldīt bankā 146 miljonus eiro, vēsta medijs Politico.

    Medijs Politico vēstīja, ka miljardieris Rodžers Tamrazs, kurš kopā ar citiem investoriem iegādājies PNB bankas akcijas no Krievijas finansista Grigorija Guseļņikova un viņa ģimenes locekļiem, ir gatavs ieguldīt bankā 176 miljonus eiro. Tomēr PNB bankas Komunikācijas vadītāja Vineta Vilistere-Lāce aģentūrai LETA apgalvoja, ka summa, kuru īpašnieki vēlas ieguldīt bankā, ir 146 miljoni eiro.

    PNB bankas mājaslapā ievietotajā paziņojumā teikts, ka uzreiz pēc Eiropas Centrālās bankas (ECB) paziņojuma par bankas darbības apturēšanu tā vērsās ECB un Eiropas Vienotā noregulējuma valdē (Single Resolution Board) (SRB) ar lūgumu saņemt pilnu lēmuma tekstu, lai varētu analizēt tā pamatojumu. ECB pamatotu atbildi neesot sniegusi, taču SRB apgalvojusi, ka vispirms nepieciešams tikt skaidrībā, kuras lēmuma daļas drīkst atklāt pašai PNB bankai.

    Bankas īpašnieku un vadības paziņojumā atkārtots iepriekš paustais, ka Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) ceturtdien pieņemtais lēmums ir vērtējams kā negaidīts.

    FKTK būs jāpamato, uz kādiem apsvērumiem tā balstījās, nosakot noguldījumu nepieejamību, teikts bankas paziņojumā.

    Miljardieris norādījis, ka viņam vajag vairāk laika, lai sagatavotu dokumentus, kas nepieciešami, lai Eiropas Centrālā banka (ECB) viņu apstiprinātu par bankas akcionāru.

    «Mēs lūdzam tikai 90 dienas,» telefonintervijā Politico teicis Tamrazs.

    Viņš arī norādījis, ka bankas kapitāls bijis mazāks par normu jau kopš 2017.gada, tomēr tā turpinājusi darboties. «Nav tūlītēju draudu finansiālajai stabilitātei,» uzsvēris miljardieris.

    Tamrazs arī paudis cerību, ka Latvijas politiķi viņam palīdzēs iegūt nepieciešamo pagarinājumu, jo «tā ir 25 gadus veca kompānija un no tās ir atkarīgas 500 [bankas darbinieku] ģimenes».

    Miljardieris arī solījis, ka atteiksies no visām tiesvedībām, kas tika sāktas Guseļņikova laikā, un piebildis, ka vēlas labas attiecības ar regulatoriem.

    «Mēs neesam ieinteresēti prasībās tiesā. Es gribu mieru,» teicis Tamrazs.

    ECB preses pārstāvis atteicies sniegt komentāru, raksta Politico.

    Tas arī vēsta, ka Guseļņikovs solījis turpināt tiesāties ar Latvijas valsti kā privātpersona, kā arī joprojām apsūdz ECB un Latvijas regulatorus ļaunprātībā.

    «Teorētiski banku var atjaunot, taču ECB labāk gribēs pilnībā norakt [Latvijas Bankas prezidenta Ilmāra] Rimšēviča kaunpilno stāstu,» teikts Guseļņikova elektroniskajā vēstījumā, ko saņēmis Politico.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē