• Mārtiņš Sirmais ledusskapī pakāris žurku: Visas manas cerības jau sen mirušas

    Māksla
    Anastasija Kuzminova
    24. februāris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64, EKRĀNUZŅĒMUMS
    Par notiekošo ēdināšanas jomā neparastā veidā savu viedokli un izjūtas paudis populārais pavārs.

    Mārtiņš Sirmais "ES_TEXT" izstādē eksponējis ledusskapi, kuru rotā trīs vārdi: pārkvalificējies, pakaries, emigrē. Atverot ledusskapi, paveras bēdīgs skats – pakārusies žurka… «Valsts atbalsts restorānu nozarei,» šādu komentāru tai pievienojis pats autors.

    Uz šādu performanci pavāru pamudināja tas, ka viņa vēstules amatpersonām vienmēr esot palikušas bez atbildes. «Vēstules viņiem patīk, un mēs tās sūtām restorānu biedrības vārdā. Bet tās netiek lasītas. Tas ir bezjēdzīgi,» uzskata viņš. Sirmā domubiedri atzinīgi novērtējuši viņa mākslu, sakot – darbs esot ļoti patiess un vienlaikus arī skumjš.

    Vaicāts, kādus risinājumus sagaida no valdības, lai ēdināšanas nozare atgūtos, Sirmas ir pesimistisks: «Visas manas cerības jau sen mirušas, jo tās ir muļķu mierinājums. Tādēļ izvēlos pakāršanās scenāriju. Pašlaik esmu uzkāries, bet ne pakāries. Es nomiršu virtuvē, bet kāds Ministru kabineta politiķis gan diez vai to darīs savā darbavietā…» Lai cik grūti klātos, Mārtiņš meklēt laimi ārpus Latvija neplāno: «Es mīlu Latviju, un dzīvošu te. Plānoju strādāt vēl vairāk un gatavot vēl garšīgāk!»

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē