• Mārtiņš Rītiņš atgriežas restorānu biznesā: Doties pensijā ir garlaicīgi

    Atpūta
    Anastasija Kuzminova
    29. oktobris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Kadrs no video
    Nostrādājis 23 gadus restorānā Vincents, pirms trijiem gadiem populārais šefpavārs paziņoja, ka šis posms viņa dzīvē ir beidzies. Nu Rītiņš ar jaunu sparu ir atgriezies šajā darbā un plāno slavenajā restorānā lielas pārmaiņas.

    Februārī Mārtiņš Rītiņš paziņoja par grandioziem plāniem – būšot četri jauni projekti, un uz ārzemēm aizbraukušie latvieši jau varot posties mājās, jo darba te tautiešiem netrūks. Rītiņš bija iecerējis atvērt zivju restorānu, beķereju un siera veikalu. Viņš bija pārņēmis arī restorānu Bibliotēka No 1, kuram solīja dot jaunu elpu. Taču Rītiņa plāni mainījās. Sarunā ar PDz viņš saka: «Esmu atkāpies no šiem projektiem. Ja es būtu atbildīgs par visām šīm vietām, tad nebūtu iespējams, ka visur viss būtu simtprocentīgi. Es labāk koncentrēšos uz ko vienu.»

    Šefpavārs gan piebilst, ka jauno beķereju Mulberry Rīgā viņš esot konsultējis, lai gan tagad vairs neesot ar to saistīts.

    Tagad Mārtiņa galvenā rūpe atkal ir restorāns Vincents. Viņš ir atgriezies, un jau šoruden restorāns Rītiņa vadībā iegūs pavisam citu veidolu. «Vincents tika pārbūvēts atbilstoši atrašanās rajonam un vēsturiskai ēkai. Tur būs kā franču muižā gan interjera, gan ēdienu ziņā. Vēlos ieviest klasiku – dekoratīvos paneļus un gleznas. Ēdienkartē izmantosim daudz vietējo produktu. Domāju, mēs varam konkurēt ar franču virtuvi, jo mums ir daudz recepšu. Nupat es to pierādīju, gatavojot maltīti Francijas prezidentam Emanuelam Makronam Rīgā,» palepojas Rītiņš.

    Jaunais Vincents būšot mūsdienīgs, mājīgs restorāns, kur ļaudis pulcēsies ne tikai uz lielām un smalkām svinībām. Mārtiņš savulaik bija šī restorāna šefpavārs un direktors, bet tagad kļuvis par Vincenta līdzīpašnieku. Viņam pieder 20 % kapitāldaļu, un Rītiņš iecelts par Vincents restorānu servisa valdes priekšsēdētāju.

    «Tas nebūs smalkais gals, jo tā ir liela tēlošana, bet es negribu tēlot. Gribu būt es pats, būt pieejams visiem. Pa šiem trim gadiem esmu daudz ceļojis un piedzīvojis.

    Tagad man atkal gribas ķert bulli aiz ragiem un strādāt, stāvēt pie plīts.

    Mans dzīves mērķis ir iepriecināt cilvēkus, un es viņiem gribu pasniegt tikai pašu labāko,» izradot YouTube video atjaunotās restorāna telpas, saka Rītiņš, kurš šonedēļ svin 71. dzimšanas dienu.

    «Mārtiņš ir atgriezies! Es jau tos gadus neskaitu. Doties pensijā ir ļoti garlaicīgi, un man pat šis vārds nepatīk. Es jūtos kā jauns gurķis un vēlos visu sākt no jauna,» enerģijas pilns ir viņš.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē