• Martins Dukurs un Jana Krūmiņa piepilda meitu sapni

    Mājas mīluļi
    Gita Vīksne
    25. decembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Instagram
    Skeletonista ģimenē ienācis kavaliera karaļa Čārlza spaniels, kurš kļuvis par bērnu labāko draugu.

    Vislielākais prieks par Pegiju, kas Dukuru ģimenē ienāca šajā vasarā, ir sportista meitām – piecgadīgajai Martai un astoņgadīgajai Magdai. «Kādu gadu meitenes lūdza mājas mīluli,» stāsta Martina dzīvesbiedre Jana Krūmiņa.

    «Abi ar Martinu esam pedanti attiecībā uz tīrību mājās. Un, domājot par dzīvnieku spalvām, vienmēr no šīs idejas esam atteikušies.  Taču palēnām kultivēju sevī domu, kā būtu, ja mēs tomēr paņemtu dzīvnieku… Skaidrs bija viens – ja tā notiks, tas būs suns un izmērā maziņš.  Izpētījām vairākas šķirnes, un svarīgākais nosacījums bija spalvas.

    Mēģinājām izšķirties starp divām šķirnēm – basendži un mazo kokerspanielu. Vairākus mēnešus vērojām šo abu šķirņu uzvedību, runājāmies ar suņu saimniekiem. Sapratām, ka kokerītim ir vairākas labas īpašības – tam ir mati, tas ir vidēja izmēra, ļoti miermīlīgs un draudzīgs. Šķita – lai gan viņš ir tik mazs, tam tomēr ir arī smadzenes.»

    Kad Dukuri jau bija nobrieduši sunim, izrādījās, ka šī šķirne ir topā un pie kucēna tikt nav nemaz tik viegli. «Tomēr mums ļoti paveicās. Uzrunāju spanielu grupā Dinu Gaili, kura jau pēc divām nedēļām piedāvāja Pegiju. Ilgi nedomājām, jo kucēns bija dzimis tepat blakus Siguldai, un ļoti organiski ienāca mūsu mājās,» atceras Jana.

    «Martins sākumā mūsu – meiteņu – ideju pieņēma skeptiski, jo viņa izpratnē suns ir liels un vēlams – vācu aitusuns.

    Taču tagad visi, arī Martins, esam Pegiju ļoti iemīlējuši. Rūpējamies un priecājamies par viņu ik dienu, uzticamākas dvēseles pasaulē nav! Tās acis un neviltotais prieks vien ir ko vērts!» PDz atzīstas skeletonista dzīvesbiedre.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē