• Māris Olte par stacijas atdzimšanu: Ēkas atjaunošanā jāiegulda desmitkārt vairāk naudas, nekā bija stacijas cena

    Māja
    Gita Vīksne
    3. septembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: PRIVĀTAIS ARHĪVS, FACEBOOK, INSTAGRAM
    Iegādāties un atjaunot senas dzelzceļa stacijas Latvijā kļūst tikpat populāri, kā saimniekot senās muižās. Izrādās, ikviens var kļūt par kādas stacijas saimnieku un dot tai otro dzīvību.

    «Šovasar darbojos testa režīmā un stacijā uz vietas esmu tikai sestdienās un svētdienās, kad pildu arī Ērgļu informācijas centra funkcijas, palīdzot cilvēkiem atrast naktsmājas un iesakot vietas, kuras vērts apskatīt,» PDz stāsta dabas pētnieks Māris Olte.

    Viņš Ērgļu dzelzceļa staciju par 6000 eiro iegādājās 2017. gadā Latvijas dzelzceļa izsolē un tās telpās izveidoja radošuma, kultūras un aktīvā tūrisma centru. Piedāvājumu klāstu šovasar Māris papildinājis ar vizināšanos caurspīdīgās laivās Vecmuižas ezerā, kas atrodas 300 metru attālumā no stacijas.

    «Cilvēks, kas iegādājas dzelzceļa staciju, citu ļaužu acīs automātiski kļūst par stacijas priekšnieku, tāpēc jābūt stacijas priekšnieka cienīgai uzvedībai. Nopērkot staciju it kā pa lēto nav godīgi uztaisīt tajā savu privāto kantorīti. Jāciena mūsu kultūrvēsture un jāatceras – katra dzelzceļa stacija pieder visam novadam, jo vēsturiski tā cilvēkiem asociējās ar cerību par labāku nākotni.

    Jārēķinās, ka ēkas atjaunošanā jāiegulda kā minimums desmitkārt vairāk naudas, nekā bija stacijas cena. Turklāt tas jādara ar jūtību! Kas attiecas uz netālu no Ērgļu stacijas esošo Suntažu dzelzceļa staciju, kuru tagad iespējams iegādāties – bambāļi, lūdzu, nepērciet to! Negribu sev kaimiņos muļķa desas,» nopietni saka Māris.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē