• Marika Ģederte sarakstījusi grāmatu un sniedz padomus, kā vairot labklājību

    Kultūra
    Anastasija Kuzminova
    10. augusts, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: NO PRIVĀTĀ ARHĪVA (RAITIS RUDOVICS)
    Kā gūt panākumus un vairot labklājību – šie jautājumi nodarbina daudzu prātus. Latviešu uzņēmēja un konkursa Mrs. Universe 2008 uzvarētāja zina, kā tas darāms, jo nupat kopā ar pasaulslavenu panākumu ekspertu sarakstījusi grāmatu par šo tēmu.

    Nupat Kanādā iznākusi pasaulslavenā lektora panākumu eksperta Braiena Treisija grāmata Labklājības noslēpums trešā daļa, un tās līdzautore ir latviešu uzņēmēja Marika Ģederte. Grāmatā apkopoti divdesmit pasaules līmeņa speciālistu pieredzes stāsti.

    «Tas ir pagodinājums būt uz grāmatas vāka kopā ar savu skolotāju. Esmu apmeklējusi visus Braiena Treisija autorseminārus Latvijā. Esmu no tām, kas nepārtraukti mācās,» atzina Marika. Arī līdz sadarbībai ar Treisiju Mariku aizveda zinātkāre un neatlaidība. Pirms pusotra gada uzņēmēja Latvijā apmeklēja rakstnieka Robina Šarmas, bestselleru Mūks, kurš pārdeva savu Ferarri un Klubs plkst. 5 no rīta autora, semināru.

    Kopā ar Šarmu bija ieradies arī Braiena Treisija partneris miljonārs un nekustamo īpašumu eksperts Sunils Tulsiani, kurš semināra laikā auditorijai vaicāja, vai kāds ir domājis par grāmatas rakstīšanu.

    «Vairāki simti cilvēku pacēla roku, arī es. Pēc lekcijas visi interesenti devās uz citu auditoriju, kur dažu minūšu laikā bija jāpieņem svarīgs lēmums. Uzrakstīju motivācijas vēstuli un ideju, par ko varētu rakstīt grāmatu. Biju ļoti neatlaidīga komunikācijā, un pēc laika saņēmu atbildi – esmu oficiāli apstiprināta par līdzautori jaunajai Braiena Treisija grāmatai,» atceras Ģederte.

    Uzņēmēja stāsta – grāmatā viņa pievērsās tēmai, ko zina un prot vislabāk, – kā būt mentorei jeb padomdevējai.

    «Grāmatā mēģināju apkopot svarīgākās lietas par mentoringu jaunajiem uzņēmējiem, un mana tēmas izvēle grāmatas redaktoram ļoti patika. Saturs tapa diezgan ātri – nepilna mēneša laikā. Iespējams, šī nebūs mana pēdējā grāmata,» piebilst viņa.

    Kad Marika saņems savus grāmatas eksemplārus, viņa plāno uzsākt pārrunas ar vietējiem tulkiem un izdevējiem par tās izdošanu latviešu valodā.

    Marikas padomi, kā gūt materiālus panākumus:

    • «Nepārtraukti attīstieties, mācieties un ieguldiet sevī. Tas dod spēku un pārliecību sasniegt aizvien augstākus mērķus. Ja cilvēks spēj pielāgoties, pieņemt jaunas idejas un vēlas mācīties, viņš pārmaiņu laikā kļūs aizvien pārticīgāks. Maldās tie, kuri domā, ka nauda atrisina visus sarežģījumus. Ja nav zināšanu, nauda te ir un pēc brīža tās vairs nav. Varenākais mūsu aktīvs ir prāts.»
    • «Iemācieties rīkoties ar naudu un kontrolēt savus izdevumus! Atlieciet vismaz 10 procentus no saviem ienākumiem un ieguldiet to. Ir daudz veidu, kā naudai likt strādāt savā labā.»
    • «Iemācieties saskatīt iespējas, riskēt un nebaidīties. Lieliskas izdevības nav pamanāmas ar acīm, tās pamana ar prātu.»

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē