• Marijas Bērziņas mamma Lenvija Sīle: Esmu atguvusi pati sevi

    Mātes diena
    Evija Kalnbērza
    8. maijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Rakstniece Lenvija Sīle.
    Foto: F64
    Rakstniece Lenvija Sīle.
    Šogad Mātes dienu aktrise un grāmatu autore sagaida jaunā statusā. Jau vairāk nekā mēnesi viņa ir vecmāmiņa. Pirms 10 gadiem Lenvija šķīra laulību ar aktieri Andri Bērziņu, un tagad atzīst – viņas dzīvē sācies skaists posms. Lenvija jūtas un izskatās lieliski, un drīzumā pabeigs darbu pie jaunākās grāmatas.

    Šis pavasaris mainījis Lenvijas Sīles dzīvi – viņas un aktiera Andra Bērziņa meita Latvijas Nacionālā teātra aktrise Marija Bērziņa 21. martā vecākiem dāvāja mazdēliņu. Puisēnam doti divi vārdi, kurus ģimene vienojusies pagaidām nepubliskot, un pasē būs ierakstīta tautība – lībietis. «Mazdēla tētis Ģirts (kordiriģents Ģirts Gailītis – PDz) ir lībietis, bet Marija un es – lībiešu draugi, tas ir konkrēts statuss,» saka Lenvija.

    «Marija ir piedalījusies daudzos līvu svētkos Mazirbē, vadījusi tos, sagatavojusi arī Valta Pūces programmu ar Ģirta kora Loja un Raimonda Ozola piedalīšanos,» stāsta viņa. «Mazais ir riktīgs saulgriežu puika! Ciemos uzvedas ļoti labi, ir ideāls bērns, bet mājās šad tad parāda savu raksturiņu. Viņš ir gluži kā vecāki – ar savu nostāju,» lepojas vecmāmiņa un velta labus vārdus arī meitas dzīvesdraugam – Ģirts ir erudīts un saimniecisks, un viņam par visu ir savs vērtējums, piemīt laba gaume mūzikā un citās mākslās, tāpēc ar viņu vienmēr ir interesanti sarunāties.

    Liels Lenvijas dzīves nogrieznis aizvadīts kopā ar aktieri Andri Bērziņu – 39 gadi. Viņu šķiršanās, kas bija atspoguļota preses lappusēs, bija skaļa un nepatīkama. Nu jau 10 gadu viņi iet katrs savu ceļu. Tagad, vaicāta par attiecībām ar bijušo vīru, Lenvija saka: «Attiecību nav. Piedevusi esmu sen, jo ir taču pagājuši gandrīz 10 gadi. Nedomāju, ka sabiedrību tas vairs interesē. Katrā ziņā es vairs negribu par to runāt. Gribu dzīvot mierīgu un piepildītu dzīvi.»

    Tagad Lenvijai ir pavisam citas domas un rūpes. Viņa saka: «Visvairāk gaidu vasaru Košragā, kad, ja būs vajadzība, varēšu pieskatīt mīļo mazdēliņu.

    Māju Košragā man savulaik uzdāvināja tēvs. Laikam tāpēc, ka viņam esmu vienīgā meitiņa četru dēlu pulciņā. Kad 2012. gadā ar Andri šķīrāmies, sākumā gribēju īpašumu pārdot.

    Esmu pateicīga Marijai, ka viņa vēlējās to paturēt kā savas dzimtas mājas.

    Meita uzņēmās par to atbildību, un, paldies Dievam, spēj to visu pacelt. Labi, ka ir vīrietis, kas palīdz, un tagad vēl puika, kam to visu atstāt. Ir stabilitāte attiecībā uz dzimtas pēctecību,» teic rakstniece.  

    Lenvijas ikdiena jau vairākus gadus lielākoties saistīta ar rakstīšanu. Pateicoties bijušās Jaunatnes teātra aktrises Maijas Eglītes iniciatīvai, Lenvija patlaban strādā pie grāmatas par režisora Ādolfa Šapiro pirmās studijas aktieriem. Arī Sīle pati ir beigusi šo Jaunatnes teātra studiju. Pavisam drīz grāmata iznāks izdevniecībā Madris.  

    Aktrise Marija Bērziņa - Lenvijas un aktiera Andra Bērziņa vienīgā meita.
    Aktrise Marija Bērziņa - Lenvijas un aktiera Andra Bērziņa vienīgā meita.

    «Kursā bijām 18 cilvēki, un tagad man ir sajūta, ka esmu izlasījusi 18 biezas grāmatas vai nospēlējusi 18 lielas lomas, – tik daudz es zinu par saviem studiju biedriem. Grāmata būs interesanta cilvēkiem, kas mīl teātri, bet ne tikai – tā nav akadēmiska, mēs runājam par dzīvi, ne tikai par teātri,» stāsta rakstniece.

    «Man ir svarīgi parādīt katra aktiera domāšanas veidu, skatu uz pasauli, jo Ādolfs Šapiro pirmajā un otrajā studijā uzņēma ļoti interesantus cilvēkus. Kad mācījāmies, Jaunatnes teātris pievilka skatītāju, labi kotējās sabiedrībā un kritiķu pasaulē. Grāmatas nosaukumā būs Ādolfa Šapiro iemīļotais teiciens: Ar ko pārsteigsit? Tikai pievienojot vārdiņu šodien, lai parādītu, kur mēs katrs esam bijuši pēc teātra slēgšanas – jo dzīve jau ar to nebeidzās,» atklāj Lenvija.

    Vairāk par to, kā Lenvija mainījusi uztura paradumus un uzlabojusi savas dzīves kvalitāti, lasiet žurnālā «Privāta Dzīve»!  

    • Maiju Lūsēnu izliek no mājas. Tiesu izpildītāju dēļ viņa raudāja trīs naktis
    • Andris Kivičs atklāj, ko patiesībā darījis Norvēģijā
    • Aktrises Marijas Bērziņas mamma Lenvija Sīle par mazdēlu, šķiršanos un jauno dzīvi
    • Krāniņi un vagīnas par 250 000 eiro – Latvija ar vērienu startē Venēcijas biennālē
    • Zoodārzu pamet gan Ingmārs Līdaka, gan viņa sieva. Kāpēc?
    • Kaut kāds ārprāts! Lauku sētas zvaigzne Šveices klīnikā pāršķeļ mēli
    • Leiškalni kūrortā piedzīvo zemestrīci
    Privātā Dzīve nr18

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē