• Marija Naumova atklāj, vai viņai vēl aizvien der leģendārais Eirovīzijas tērps

    Kino un TV
    Evija Kalnbērza
    8. jūlijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Vladislavs Proškins (F64)
    Dziedātāja svinīgi šķīrās no slavenā tērpa, kas pirms 19 gadiem viņai bija mugurā Eirovīzijā Tallinā. Togad ar dziesmu I Wanna Naumova Latvijai sagādāja līdz šim vienīgo uzvaru starptautiskajā konkursā, kurā vēlāk daudzi centās atdarināt viņas performanci ar pārģērbšanos uz skatuves.

    Dziedātāja Marija Naumova kopā ar slavenā Eirovīzijas tērpa autori modes dizaineri Odetu Birmani ieradās Muzeju krātuvē, lai parakstītu dāvinājuma līgumu. Tajā tiek uzglabāti, dokumentēti, restaurēti un eksponēti vairāk nekā divi miljoni Nacionālā muzeja krājuma vienību. 

    Un par vienu no tiem kļūs arī Birmanes dizainētais apģērbs – kleita, žakete un platmale –, kas Naumovai palīdzēja uzvarēt Eirovīzijā konkursā. Kad būs paveikti Nacionālā Vēstures muzeja remontdarbi, tas būs muzeja ekspozīcijā kā viens no nozīmīgākajiem tērpiem Latvijas vēsturē.

    Marijas bekvokāliste Līga Robežniece atminējās – tērpa tapšanas laikā bija jāņem vērā, ka Marija stresa situācijās strauji novājē. Savukārt dizainere Odeta Birmane atcerējās, ka tajos laikos vēl nebija pieejams plašs audumu klāsts, un viņai bija krietni jāpiepūlas, lai atrastu gana plānu audumu kleitai. Tai bija jābūt tādai, lai Marija justos ērti un lai vienlaikus to varētu paslēpt biksēs.

    Uzstāšanās laikā no biksēm bija veikli jāatbrīvojas, lai priekšnesuma kulminācijā skatītāju priekšā Marija parādītos kleitā.

    Vaicāta, vai viņai vēl aizvien der Eirovīzijas tērps, Marija PDz atzina: «Jā, vienīgi krūšu daļā, kas pēc bērna piedzimšanas ir mainījusies, ir tā pašaurāk. Uzturu sevi formā, ievērojot vēdiskās teorijas. Pandēmijas laikā bija vairāk laika, ko veltīt sev – sakārtot, apgūt un praktizēt dažādas zināšanas.»

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē