• Marija Golubeva: 11 fu*king stundas. Atskats uz Politiķu cepienu sarunu festivalā LAMPA

    Sarunu festivāls Lampa
    Santa.lv
    Santa.lv
    24. augusts, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Kadrs no video
    Pagājušās nedēļas nogalē Cēsīs norisinājās ikgadējais sarunu festivāls LAMPA. Kā ierasts festivāla saldajā ēdienā ir pasākums Politiķu cepiens. Šogad kā cepināmie tika izraudzīti – iekšlietu ministre Marija Golubeva, tieslietu ministrs Jānis Bordāns un Saeimas deputāts Vjačeslavs Dombrovskis.

    Pasākumu vadīja tautā plaši pazīstamais Jānis Skutelis, savukārt politiķus uz pannas lika komiķi Edgars Bāliņš un Rūdolfs Kugrēns, aktieris Jānis Kronis un literāte Anete Konste. Cepienā galvenokārt iesmej par politiķu ikdienas gaitām un (jo īpaši) nedienām gan profesionālajā, gan personīgajā dzīvē.

    Pirmo cepināja tieslietu ministru Jāni Bordānu. Bordānu vilkta uz zoba par savu personīgo mājaslapu, kuru komiķis Kugrēns atļāvās salīdzināt ar divpadsmit gadus vecas meitenes blogu.

    Tāpat viņš pajokoja un aicināja partijas ietaupīt naudu uz reklāmas baneriem un izmantot pirms gadiem taisīto JKP baneri, uz kura rakstīts Jaunā konservatīvā partija. Likums un kārtība. – nosaukums, kādu šobrīd ir izvēlējusies Alda Gobzema partija. Komiķis iesmēja un aicināja JKP dalīties baneros ar Gobzema partiju. Tāpat humora nesaudzībā krita Bordāna partijas biedrs Jurašs, kuru 2019. gadā izdeva kriminālvajāšanai un turpmāk viņa vietu Saeimas sēdēs ieņēma kartona plāksne, uz kuras ir Juraša fotogrāfija.

    (Golubevas uzstāšanas skatāma 1:10:50)

    Nākamo uz pannas lika iekšlietu ministri Mariju Golubevu. Tika jokots gan par ministres īso augumu, gan par seksualitāti – viņa un viņas mīļotā sieviete tika salīdzināta ar Deividu Boviju un Šēru. Komiķi iesmēja arī par Saeimas autostāvvietu caurlaižu izmantošanas noteikumu pārkāpumiem, gan arī par nedienām ar bēgļiem uz Latvijas robežas.

    Savu atbildes runu Golubeva iesāka pārliecinoši un sacēla smieklu vētru: “Ja jūs domājat, ka Hermanim ir ļoti garas izrādes, tad jūs neesat vērojuši Ministru kabineta sēdes. Vienpadsmit fucking stundas.”

    Komiķis Edgars Bāliņš izteicās, ka Golubeva angliski runā labāk, nekā Vjačeslavs Dombrovskis latviski.

    Kā pēdējo apsmēja Vjačeslavu Dombrovski, par deputāta tautību, valodas prasmēm, darbu partijā Saskaņa un centieniem Rīgu padarīt par Singapūru. Pasākuma beigās Dombrovskis atzinās Skutelim, ka viņš pirmoreiz dzīvē ir smējies par kāda komiķa jokiem.

    Sarunu festivāls LAMPA šogad norisinājās jau septīto reizi un pulcēja tūkstošiem apmeklētāju. Divu dienu laikā norisinājās 220 pasākumi visā Cēsu pilsētā. Šogad pasākuma koncepts atšķīrās no aizvadītajiem gadiem, proti, pasākumu klātienē bija iespējams apmeklēt tikai vakcinētām personām.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē