• Mareks atdeva savu dzīvību par Ukrainu – bojā gājis brīvprātīgais, kurš piedzīvoja kasešu bumbu uzbrukumu

    Sabiedrība
    Santa.lv
    Santa.lv
    27. marts, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Twitter
    Skumjas ziņas saņemtas no Ukrainas – tur mūžībā devies brīvprātīgais no Polijas, kurš nesen cieta no kasešu bumbu uzbrukuma.

    Traģisko ziņu soctīklā «Twitter» pavēstījis Madonas baptistu draudzes mācītājs Pēteris Eisāns.

    16. martā mikroautobusa apšaudē cieta divi poļu brīvprātīgie – Mareks un Oļegs. Abi uz Ukrainu veduši pārtiku un higiēnas preces. To, kas vajadzīgs civiliedzīvotājiem tieši tuvāk karadarbības zonai.

    Uz mikroautobusa bija redzami arī Latvijas valsts karogi.

     

    Jau iepriekš vēstījām, ka par šo negadījumu publiski paziņoja Ukrainas iekšlietu ministra padomnieks Antons Geraščenko.

    «Krievu šāviņš ietriecās poļu brīvprātīgo autobusā, kuri atveda humāno palīdzību Časivjarā. Divi brīvprātīgie tika ievainoti. Vienu no viņiem Dzīvības glābšanas centrs evakuēja uz Dņepro slimnīcu. Novēlu abiem pilnīgu un ātru atveseļošanos,» viņš rakstīja.

     

    Pēc negadījuma vēl bija cerības, ka abiem izdosies atveseļoties.

    «Aicinām aizlūgt par Mareku. Viņš ir poļu baptistu brīvprātīgais, kas ap 25km attālumā no Bahmutas ir cietis. Kara pirmajā dienā Ksaverijs Sroka palīdzēja mūsu biedrībai sakontaktēties ar draudzi Helmā un atrast visus nepieciešamos kontaktus. Mēs tur varējām izveidot atbalsta punktu un caur to uz Latviju varēja atkļūt vairāk nekā 1000 kara bēgļi. Ne tikai mūsu biedrībai, bet vairākām citām aktīvām Latvijas biedrībām tur bija atbalsta punkts. Pēc tam, kad poļu baptisti sāka organizēt pārtikas piegādes Ukrainai, māc. Ksaverijs Sroka lūdza, vai mēs nevaram palīdzēt viņiem atrast kravas busu Latvijā. Izdevās caur mūsu kontaktiem tādu Mateja baznīcā Rīgā atrast.»

    «Kopš 2022. gada maija šis MB buss bija poļu brīvprātīgo rīcībā. Tas tika pārrēģistrēts uz biedrību Polijā. Ksaverijs organizē šo palīdzības darbu. Viņi jau veikuši piegādes 22 reizes.

    Ap 70 t palīdzības piegādāts civilajiem. Viņiem ir divi galvenie šoferi. Mareks un Oļegs. Mareks ir Ksaverija draugs no jaunības laikiem.

    Oļegs ir dzimis Ukrainas austrumos, bet uz Poliju pārcēlies kādus 6 gadus atpakaļ. Viņi atveda humāno palīdzību uz Bahmutas rajona pilsētu Časiv Jari. Busam trāpīja kasešu bumba. Abi ir ievainoti. Oļega stāvoklis ir stabils. Mareks šobrīd cīnās par dzīvību. Šodien ir operācija. Aizlūgsim par Mareku,» tā 18. martā vēstīja «Baltijas Globālā Iniciatīva» «Facebook» ieraksts.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē