• Mareka Daiņa kaķis uzkrien egles galotnē un nolec no 23 metriem: Mana sirds pamira

    Mājas mīluļi
    Gita Vīksne
    21. jūnijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: NO PRIVĀTĀ ARHĪVA
    «Skats, kā Mia skaistā lidvāveres stilā strauji tuvojas zemei no 23 metrus augstās egles galotnes, bija baiss,» neseno piedzīvojumu paša mājas pagalmā atceras dīdžejs.

    «Viss sākās ar to, ka pirms Latvijas un Norvēģijas hokeja spēles izlaidu kaķeni ārā mazliet pastaigāties,» atceras dīdžejs un autosportists, kurš publiskā vidē darbojas ar pseidonīmu [Ex] da Bass.

    Jūtot līdzi Latvijas izlasei, viņš pat iedomāties nevarēja, ka vēl lielāku adrenalīnu dīdžejam sagādās trīs gadus vecā mīlule Mia.

    «Pēc spēles mēģināju Miu sasaukt, bet kaķene bija kaut kur pazudusi,» stāsta Mareks. Tā kā viņš dzīvo privātmājā, tad par kaķenes nevēlēšanos nākt mājās tobrīd vēl neesot uztraucies.

    «Sestdienas rītā devos kaķeni meklēt un izdzirdēju viņu ņaudam. Mia bija uzrāpusies līdz pusei aptuveni 25 metrus augstā eglē mājas pagalmā. Nolēmu mazliet pagaidīt, kad kaķene nokāps lejā.

    Taču, kad ritēja jau otrā diennakts un Mia joprojām bija eglē, sapratu – jāmeklē palīdzība.

    Mia ir mājas kaķis, kas tikai otro vasaru dzīvo laukos. Iespējams, tādēļ viņai vienkārši nebija sajēgas, kā no koka atpakaļgaitā nokāpt. Varbūt kokā augšā viņu uztrieca kāds meža dzīvnieks, jo tie ik pa laikam iemaldās pagalmā,» stāsta dīdžejs.  

    «Pirmā doma bija sazināties ar arboristu – kokkopi, kurš ar savu tehniku varētu palīdzēt kaķeni nocelt lejā. Diemžēl pa to laiku Mia jau bija uzrāpusies pašā egles galotnē. Arborists tik augstu netiktu, un nācās domāt citus variantus. Pie manis atbrauca kāds paziņa ar dronu. Uzlidināja to līdz egles galotnei ar domu – varbūt kaķis no drona skaņas nobīsies un izlems nokāpt. Diemžēl Mia vēl aizvien turpināja tupēt trīsstāvu mājas augstumā,» atminas Mareks.

    Kad visas idejas bija izsīkušas, dīdžejs tomēr piezvanījis glābējiem.

    «Visu cieņu Cēsu ugunsdzēsības un glābšanas dienesta džekiem. Viņi bija ļoti saprotoši. Īpašs paldies glābējam Igoram, kurš kāpa eglē pēc Mias. Mans ideālais scenārijs bija šāds – glābējs kaķi ieliek maisā un ar striķi nolaiž to lejā. Kad glābējs jau stiepās pēc kaķa, Mia pieņēma lēmumu – svešās rokās tomēr nedosies. Viņa uzšņāca glābējam un bezbailīgi lēca zemē,» ar šausmām atceras kaķa saimnieks.

    «Skats, kā Mia skaistā lidvāveres stilā strauji tuvojas zemei no 23 metrus augstās egles galotnes, bija patiesi baiss. Mana sirds pamira. Lai gan pēc skaņas šķita, ka pagalma zālienā Mia piezemējās ne pārāk mīksti, viņa uzreiz devās manās rokās. Brīnos, ka pēc šāda lidojuma kaķenei nekas nav lauzts vai izmežģīts,» stāsta Mareks.

    Gan saimnieks, gan mājas mīlule pēc baiļu pilnajām stundām jau atguvušies. «Mia turpina dzīvot kā līdz šim – labi ēd, nāk mīļoties un labprāt spēlējas. Saku viņai – Mia, tu esi kosmonauts, kuram nu atlikušas vairs tikai astoņas dzīvības,» pasmaida dīdžejs.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē