• Māra Upmane-Holšteine sildās cietumnieces adītās zeķēs un labdarības cepurē

    Stils
    Zane Piļka-Karaļeviča
    Zane Piļka-Karaļeviča
    9. oktobris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Māra Upmane-Holšteine
    Foto: ĢIRTS OZOLIŅŠ (F64)
    Māra Upmane-Holšteine
    Grupas Astronout mūziķi dzestrajās rudens dienās silda īpašas lietas, kurās ieadīts sirds siltums.

    «Šīs zeķes ir dāvana no kādas cietumnieces. Pirms kāda laika mans vīrs Jānis (mūziķis Goran Gora – PDz) uzstājās sieviešu cietumā Iļģuciemā, un viena ieslodzītā sieviete viņam kā pateicību par koncertu uzdāvināja pašas adītas vilnas zeķes,» PDz stāsta Māra.

    «Man tā šķiet ļoti īpaša un forša dāvana ar stāstu, nākusi tiešām no sirds. Tāpēc, kad ir vēsākas dienas, es tās labprāt uzvelku kājās. Tās tiešām silda,» piebilst mūziķe.

    Arī pati Māra neatsaka, ja Ieslodzījumu vietu pārvalde aicina viņu uzstāties kādā no ieslodzījuma vietām.

    «Esmu spēlējusi jauniešu kolonijā. Un tas bija brīnišķīgi. Jo klausītāji bija pretimnākoši. Cilvēki ieslodzījumā ļoti novērtē šādus koncertus, gaida tos kā kaut ko ļoti īpašu. Īpaši jau tagad, kad Covid-19 dēļ jebkādi pasākumi ilgu laiku nenotika,» stāsta Māra.

    Arī galvā dziedātāja uzlikusi cepuri ar stāstu. «Tā ir latviešu zīmola Rū-adījumi labdarības cepure mazā Hermanīša atbalstam,» atklāj Māra. Hermanim ir ļoti reta ģenētiska kaite KIF1A. Tas nozīmē, ka zēnam visu mūžu ikdienā būs nepieciešama rehabilitācija un asistents. Un tie ģimenei ir lieli izdevumi.

    «Es aicinātu visus iegādāties šīs cepurītes. Tās tiešām ir siltas, mīkstas un ļoti skaistas. Turklāt jūs, to nopērkot, izdarāt svētīgu darbu, jo puse līdzekļu aiziet mazā Hermaņa rehabilitācijas izdevumiem,» uzsver Māra.

    Viņa Hermaņa cepurīti iegādājusies ne tikai sev, bet arī dēlam Ezram Klāvam, ko pasniedza viņam kā dāvanu 5. dzimšanas dienā 12. septembrī. Pēdējais gads Ezram bija ļoti smags. Astoņus mēnešus viņš bija spiests pavadīt slimnīcā, kur varonīgi cīnījās ar leikēmiju. Taču viņš uzveica ļauno slimību un nu ir vesels.

    «Ezra ir pats stiprākais un drosmīgākais puisītis pasaulē. Es ar viņu lepojos bezgalīgi. Tāpat kā lepojos ar visu mūsu ģimeni,» dienā, kad no slimnīcas tikai izrakstīts dēls, teica Māra.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē