• Māra Upmane-Holšteine atklāj, kādēļ nolēma vakcinēties

    Sabiedrība
    Gita Vīksne
    28. aprīlis, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Instagram
    «Kad ģimenē ir bērns, kurš ir riska grupā, jo tu dari visu, lai pasargātu ģimeni,» par lēmumu vakcinēties stāsta grupas Astro’n’out soliste.

    Māra Upmane-Holšteine kopā ar vīru mūziķi Goran Gora jeb Jāni Holšteinu-Upmani pret Covid-19 vakcinējusies četrus gadus vecā dēla leikēmijas dēļ, ar šo slimību viņš varonīgi cīnījies pēdējos astoņus mēnešus.

    «Es domāju, ka ne visi mūziķi labprāt stāsta par savām veselības problēmām vai hroniskiem slimniekiem ģimenē, kuru dēļ ātrāk dabū vakcīnas. Tieši tādēļ jautājums, vai tu esi pirmais, kurš saņem vakcīnu, patiesībā nozīmē – vai esi riska grupā? Šajā gadījumā es paužu savu nostāju nevis kā mūziķe, bet mamma – tikai un vienīgi domāju par savu ģimeni,» uzsver Māra, kas kopā ar vīru saņēmusi Pfizer vakcīnu.

    «Būšu godīga un neslēpšu – uz vakcinēšanos gāju ar nemierīgu sirdi, jo biju gana daudz saklausījusies par iespējamām vakcīnas blaknēm. Protams, tādas ir jebkurām zālēm, taču neviens negrib nonākt tajā statistikas mazajā procentā. Un nevar noliegt, ka tāds ir. Vienkārši ir jāizvērtē risks un jāsaprot, kurš variants ir sāpīgāks – blaknes vai risks, ja saslimsti.

    Mēs ar vīru apzināti nevakcinējāmies vienā dienā. Lai gadījumā, ja ir blaknes, otrs var veikt ikdienas pienākumus,» atklāj Māra.

    Dziedātāja atzīst, ka potei blaknes bijušas. «Man sāpēja roka, un pirmā nakts, kā arī daļa nākamās dienas bija gana pasmagas. Lai gan nebija objektīvu sūdzību – augstas temperatūras vai drudža –, emocionāli bija ļoti slikta pašsajūta. Jutu nespēku, kas neļāva strādāt. Tāpat bija arī vīram,» atminas Māra.

    Viņa pārliecināta – katram pašam jāizvēlas potēties vai ne. «Vismuļķīgākais būs tas, ja vakcinēšanas dēļ sabiedrība šobrīd tiks sašķelta. Mēs turpinām draudzēties ar cilvēkiem, kuri ir apņēmušies nepotēties. Mēs cienām viņu izvēli, tāpat kā viņi apsveic mūs ar vakcinēšanos. Galvenais mērķis visiem ir beigt dzīvot mūžīgās bailēs. Viens to panāk ar vakcīnu, otrs – pateicoties iespējai brīvi izvēlēties nevakcinēties. Protams, mums ir jādomā par sabiedrības veselību un ātrāku kopējo atveseļošanos. Bet katram ir savi argumenti un tiesības izvēlēties,» atgādina Māra.

    Viņa neslēpj, ka jau pēc pirmās potes jūtas daudz brīvāk, dodoties ikdienas darbos un satiekoties ar cilvēkiem.

    «Kā mūziķi mēs šobrīd turpinām strādāt ar sejas maskām. Kā profesionālam sastāvam mums tas ir atļauts. Mēs esam tie dullie mūziķi, kas kovida laikā koncertu nevis atceļ, bet gan izziņo. Esam optimisti, tādēļ pagājušajā decembrī izziņojām grupas Astro’n’out brīvdabas koncertu šā gada 21. augustā Mežaparka Zaļajā teātrī. Esam gana fleksibli, lai pielāgotos attiecīgā brīža ierobežojumiem, ja tādi būs,» tā Māra.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē