• Mairis Briedis: Ģimenei šis ir liels pārdzīvojums

    Slimības
    Zane Piļka-Karaļeviča
    Zane Piļka-Karaļeviča
    5. augusts, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64
    Pirms mēneša Maira Brieža māsas ģimenes dzīve sagriezās kājām gaisā. Viņas vīram tika izoperēts ļaundabīgs audzējs, bet tālāka ārstēšana Latvijā neesot iespējama. Boksera ģimene nedomā padoties un tic, ka Vācijas speciālisti Jānim spēs palīdzēt.

    Latvijas labākā boksera Maira Brieža fani viņa māsu Santu iepazinuši kā enerģisku optimisti, kura visās brāļa cīņās viņam bijusi blakus, vienmēr uzmundrinājusi un atbalstījusi. Nu pienācis brīdis, kad stiprs plecs vajadzīgs viņas ģimenei. Pirms divām nedēļām Mairis vērsās pie sabiedrības ar lūgumu pēc palīdzības.

    «Manas māsas vīram Jānim ir atklāts galvas ļaundabīgs audzējs, pat neskatoties uz ikgadējām pārbaudēm. Diemžēl ārsta nolaidības rezultātā, kurš to laicīgi nepamanīja, viss attīstījies ļoti tālu. Latvijas ārsti ir atteikušies no turpmākas ārstēšanas un izrakstījuši Jāni uz mājām. Mēs esam atraduši iespējas turpināt ārstēšanu Vācijā, taču tam nepieciešami lieli līdzekļi.

    Daļu jau esam sagādājuši, taču, ja jums ir iespēja un vēlme, lūdzu, palīdziet Jānim atgriezties normālā dzīvē savā ģimenē, kur viņu gaida mazs dēliņš,» vēstīja sportists.

    Ar Maira ierakstu sociālajos tīklos dalījās tūkstošiem cilvēku, un boksera ģimene saņēma neskaitāmus atbalsta vārdus.

    Lai uzsāktu izmeklējumus Vācijas klīnikā, bija nepieciešami 57 000 eiro. Nepilnas diennakts laikā Jānim tika saziedoti vairāk nekā 59 tūkstoši eiro.  

     «Sirsnīgs paldies visiem ziedotājiem, līdzekļi ārstniecības uzsākšanai ir saziedoti, rēķins Vācijas klīnikai apmaksāts, un Jānis jau 24. jūlijā dosies ceļā uz Vācijas klīniku. Papildus saziedotie līdzekļi tiks izlietoti, ja būs nepieciešams ārstniecību turpināt vai citiem smagi slimiem cilvēkiem,» teikts ziedot.lv mājaslapā.

    Bokseris Mairis Briedis un viņa māsas Santas ģimene ir pateicīgi sabiedrībai par milzīgo atbalstu šajā grūtajā brīdī, taču no plašākiem komentāriem pagaidām atturas.

    «Ģimenei šis ir liels pārdzīvojums, un publiska iztirzāšana jebkurā veidā vai formā nav atbilstoša šim brīdim,» PDz sacīja bokseris.

    Santa Briede un Jānis Trūps iepazinās pirms trim gadiem kopēju draugu kāzās, un pirms gada nodibināja savu ģimeni. Taču laimīgo kopdzīvi aptumšoja Jāņa slimība.

    Jau pirms pieciem gadiem viņam tika atklāts piecus centimetrus liels veidojums, kurš tika izoperēts, un veikta staru terapija. Šķita – ļaunā liga ir uzveikta, un ikgadējās veselības pārbaudēs nekas nevēstīja par to, ka slimība varētu atgriezties. Taču šā gada jūnijā viņš sajuta vājumu un tirpšanu labajā rokā un kājā. Slimnīcā Jānim veica izmeklējumu, un atklājās, ka audzējs ir atgriezies. Lai arī tas tika izoperēts, Jāņa smagā stāvokļa dēļ tālāku ārstēšanu Latvijā nepiedāvāja.

    Ģimene nebija gatava samierināties, ka ārstēšanas iespēju nav, un tika meklēti risinājumi. Jāni piekrita uzņemt Hallwang klīnika Vācijā, kur veiks papildu izmeklējumus un imūnterapiju.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē