• Maira Brieža māsa pēc vīra zaudējuma: Es audzināšu dēliņu, kā Jānis bija vēlējies

    Sabiedrība
    Gita Vīksne
    24. februāris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Facebook
    Mūžībā devies boksera Maira Brieža māsas vīrs, kura cīņu ar smagu slimību nesavtīgi atbalstīja daudzi Latvijā. «Viens no maniem kvēlākajiem atbalstītājiem – tu vienmēr būsi mūsu sirdīs,» par Jāni sacīja bokseris.

    «Jānim cīņa beidzās šonakt – viņš iemiga saldā, dziļā miegā, un viņu vairs nevarēja atdzīvināt,» par savu vīru Jāni Trūpu, kuram bija rets smadzeņu audzējs, pirms divām nedēļām pavēstīja boksera Maira Brieža māsa Santa Briede.

    «Paldies visiem, kas ticēja un lūdza. Es darīju visu, kas bija manos spēkos, bet ļaunā diagnoze bija spēcīgāka, diemžēl… Man sirds ir sasista sīkos kristāla gabaliņos – ir ļoti smagi un grūti,» neslēpa Santa un aicināja visus aizlūgt par Jāni.

    Viņas cīņa par vīra veselību un dzīvību sākās pērn Latvijā. «Kad tika saņemti biopsijas rezultāti, man pateica: «Tas ir ļaundabīgais audzējs trešajā stadijā ar negatīvu dinamiku. Piedodiet, bet mēs vairs nekā nevaram viņam palīdzēt.» Tas bija skarbi…» tolaik PDz stāstīja Santa.

    Vienīgais, kas Jānim dzimtenē tika piedāvāts, bija paliatīvā aprūpe. Sieva ar to nesamierinājās un atrada klīniku Vācijā, kas bija gatava Jānim veikt papildu izmeklējumus un uzsākt ārstēšanu.

    Bija jāiemaksā 80 procentu no kopējās ārstēšanas summas – gandrīz 58 000 eiro, un diennakts laikā šī nauda tika saziedota.

    Bija zināmi uzlabojumi, un pirms dažiem mēnešiem Santa pauda prieku, ka vīrs turpina cīnīties, varonīgi iztur rehabilitāciju un pat jau spēj pats piecelties kājās. Nesen situācija pasliktinājās, atkal bija nepieciešams finansiāls atbalsts, un Jānis devās uz klīniku Vācijā.

    Arī vēlāk Santa nezaudēja cerību: «Esmu ceļā uz Vāciju, šoreiz pati. Jāni palaida mājas – drošāk būs, ja ar kādu lidos. Viņu ķīmijas ir nomocījušas, tāpēc jāpiepalīdz. Mājās tikai uz divām nedēļām. Vācieši saka – pāragri secināt, kā darbojas terapija. Ejam pa naža asmeni, bet zinu, ka drīz būs pamatīgs pamats zem kājām.»

    Diemžēl 12. februārī Jāņa ceļš šajā pasaulē noslēdzās. 

    «Viņš bija labākais vīrs, dēls un tētis savam pirmdzimtajam dēliņam, kas tagad kļuva par bārenīti,» pauda Santa.

    «Es darīšu visu un audzināšu dēliņu, kā Jānis bija vēlējies. Jānis bija īsts cīnītājs, un viņš cīnījās līdz pašam pēdējam elpas vilcienam,» sacīja viņa.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē