• Maira Brieža māsa par vīra cīņu ar audzēju: Mūsos ir rūgtums pret daudz ko, bet ne jau šo zemi

    Pieredzes stāsts
    Gita Vīksne
    10. janvāris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Žurnāls Santa arhīvs
    «Mēs ticam brīnumiem, un tie notiek,» PDz saka boksera Maira Brieža māsa. Santa Briede- Trūpa atbalsta savu vīru Jāni Trūpu cīņā ar ļaundabīgu audzēju. Vasarā viņš bija ratiņkrēslā, bet nu var nostāvēt pats uz savām kājām.

    «Jānim klājas kā kuru dienu. Ir labās un ne tik labas dienas, bet mēs ejam pretī mērķim – būt pilnībā veselam, un es zinu, ka tā arī būs,» saka boksera Maira Brieža māsa Santa.

    Šajā vasarā viņas dzīve sagriezās kājām gaisā. Vēl pavisam nesen Santa un Jānis Trūps apprecējās, un šogad pasaulē nāca abu dēliņš. Un tad pēkšņi Jānis sajuta nespēku un tirpšanu labajā rokā un kājā. Slimnīcā veiktie izmeklējumi Jāņa galvā atklāja audzēju.

    To izoperēja, Jāni izrakstīja no klīnikas, bet viņa stāvoklis bija tik smags, ka nekādu tālāku ārstēšanu nepiedāvāja. Taču Santa un Jānis ir cīnītāji, un negrasās padoties. Tika meklētas ārstēšanās iespējas ārpus Latvijas robežām. Lai segtu to izmaksas, ģimene vairākkārt lūdza ziedojumus. Tagad Santa saka – tas nav bijis velti.

    «Cilvēks, kuram pēc mūsu veselības sistēmas uzskatiem nebija lemts dzīvot, kustēties, runāt un kuru izņēma no visām rehabilitācijas rindām, pats uz savām kājām nostājās Brīvības pieminekļa priekšā, turklāt ar dēliņu uz rokām. Protams, Jānim nav viegli staigāt, bet viņš ar savu gribasspēku var sasniegt daudz,» pārliecināta ir Santa. «Turpinām ķīmijterapiju un imūnterapiju. Visas zāles jāpērk pašiem, jo valsts neko nekompensē,» saka viņa.

    «Mūsos ir rūgtums pret daudz ko, bet ne jau šo zemi. Tieši tāpēc Jānis 18. novembrī devās pie Brīvības pieminekļa – lai sveiktu zemi, kurā dzīvojam. Caur ērkšķiem un dzeloņiem arī mēs iesim visam pāri,» apņēmības pilna ir boksera māsa. Lai gan jau ir acīm redzami uzlabojumi, vēl ejams garš ceļš. «Bet ceļš ir. Ārā līst lietus vai pūš stiprs vējš, bet tas Jāni neattur katru rītu doties laukā un veikt vingrinājumus, kādus ieteicis terapeits. Viņš neizlaiž nevienu audiologopēda mājasdarbu. Man pat nav jāatgādina, visu dara pats,» lepojas Santa.

    Kad psihoterapeits man jautā, kur ņemu spēku, lai cīnītos, tad es saku – laikam jau tas, ka es redzu, cik ļoti Jānis grib dzīvot un dara visu, lai tā būtu, saka viņa.

    Santa atklāj – Jānis turpina ārstēties arī Vācijas klīnikā, kur saņem pretvēža vakcīnas. «Vācijas ārsti seko līdzi Jāņa veselībai arī tad, kad viņš ir Latvijā. Jānis nodod asins analīzes, viņi iesaka, kas būtu jāpiekoriģē ar zālēm.»

    Jāņa ārstēšanās vēl aizvien prasa nopietnus finansiālos ieguldījumus. «Neskaitot ķīmijterapijas un imūnterapijas izmaksas, vajadzīgi arī citi medikamenti. Piemēram, zāles, lai aknas un nieres varētu šo visu pārstrādāt un izvadīt. Nepieciešams daudz līdzekļu, tādēļ, ja kāds šajā Ziemassvētku laikā vēlas mūs atbalstīt, ziedot.lv konts ir atvērts,» saka Santa un vēl visiem stipru veselību. Viņa saka – šogad tik skaudri apjautusi tās patieso vērtību kā nekad.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē