• Mācītājs Simanovičs notievējis līdz nepazīšanai – kā viņam tas izdevās?

    Uzturs un diētas
    Gita Vīksne
    20. februāris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: FACEBOOK, YOUTUBE
    Pirms pusotra gada mācītājs pameta Rīgas Torņakalna draudzi, un pa šo laiku ir mainījies līdz nepazīšanai.

    «Vizuālo izskatu man ir paticis pamainīt ik pa laikam, lai dzīve nebūtu tik garlaicīga,» PDz smejoties saka teologs, noētiskās veselības kopienas Elizeja līdzdibinātājs Kaspars Simanovičs. 2020. gada vasarā viņš pēkšņi paziņoja, ka beidzis kalpošanu Rīgas Torņakalna baznīcā, kur to darīja 15 gadus.

    Simanovičs neslēpa – par šādu soli izšķīries profesionālās izdegšanas dēļ. Aizejot no Rīgas Lutera draudzes, Kaspars bija miesās ražens vīrs ar iespaidīgu bārdu.

    Tagad, ieraugot Simanoviču, daudzi slaidajā kungā pat neatpazīst populāro mācītāju. «Man vienā brīdī vienkārši sāka nepatikt tas, kā izskatījos un jutos. Bija sajūta, ka jākļūst mazliet vieglākam,» neslēpj Kaspars.

    Kā viņam izdevies panākt tik iespaidīgu rezultātu? «Esmu pamainījis ēšanas ritmu, un jau vairāk nekā gadu ievēroju pārtraukto badošanos,» saka Simanovičs. Tā ir beidzamajos gados populāra metode, kas paredz uzturu uzņemt tikai konkrētā diennakts laikā, bet pārējās stundās no ēšanas atteikties.

    «Mans ēšanas logs ir no apmēram pulksten divpadsmitiem dienā līdz sešiem vakarā. Šo sešu stundu laikā arī ieturu maltītes,» skaidro Kaspars. Atlikušās 18 stundas viņš no ēšanas atturas. Mācītājs uzsver, ka ēdienu izvēles ziņā sevi absolūti neierobežo, tādēļ bada izjūta viņu nekad nemoka.

    Vaicāts, kā spēj sevi disciplinēt, lai neēstu vakara stundās, Simanovičs stāsta: «Ap pulksten pieciem sešiem vakarā paēdu kārtīgas vakariņas, un līdz pat gulēt iešanas laikam man ēst vairs negribas.

    Grūtāk ir no rītiem, kad pieceļos astoņos un jūtu, ka tomēr jau mazliet gribas ēst. Ievēroju šīs ēšanas metodes, pirmās četras stundas pēc pamošanās iesaka neko neēst, lai ķermenis varētu pārstrādāt to, kas tajā vēl ir no iepriekšējās ēdienreizes. Lai nebūtu jādomā par izsalkumu, šajā laikā apzināti ieplānoju dažādus darbus, kas noteikti jāizdara.»

    Viņš neslēpj, ka viņa slaiduma recepte ir tikai ēšanas režīma maiņa, un sportot viņš neesot sācis. «Vizuālās pārmaiņas panāktas tikai uz ēšanas paradumu maiņas rēķina. Šī metode ir patiešām efektīga! Par to esmu pārliecinājies, un tagad piekrītu balerīnai Maijai Pļiseckai, kas reiz, taujāta par pasaulē iedarbīgāko diētu, atbildēja: «Rīt mazāk vajag!» Tā arī ir – vienkārši mazāk jāēd,» spriež Simanovičs.

    Taujāts, no cik kilogramiem liekā svara jau šķīries, viņš saka: «Precīzi skaitījis neesmu, bet domāju, ka pa šo laiku esmu nometis vismaz kādus desmit kilogramus. Tik slaids kā tagad pēdējo reizi biju pirms septiņiem vai astoņiem gadiem.»

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē