• Mācītājs Krists Kalniņš par Bruknas skandālu: Mīlestība nav visatļautība, kurā ir tikai bērnu tiesības, bet nav pienākumu

    Bruknas Kalna svētību kopiena
    Anastasija Kuzminova
    1. septembris, 2020
    4 komentāri

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Facebook
    Kamēr vēl lemj, vai ierosinās krimināllietu par Bruknas muižas Kalna svētību kopienas darbā ar jauniešiem konstatētajiem pārkāpumiem, daudzus pārsteidz, cik skarbs un dažbrīd rupjš savos izteikumos ir sabiedrībā cienītais mācītājs.

    Kad parādījās ziņas, ka Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija konstatējusi pārkāpumus Bruknas kopienā, mācītājs Andrejs Mediņš nedēļu nerunāja. Tagad saka – klusējis apzināti, ļāvis visiem izteikties, tādā veidā radot arī papildu reklāmu vietai, kura gadiem ilgi veidota.

    «Ir muļķīgi taisnoties visa šī sviesta priekšā. Un kādēļ lai es mēģinātu kaut ko pierādīt? Tas nav vajadzīgs, jo visu izšķir darbi,» pulcējis žurnālistus Bruknas muižā, paziņoja mācītājs.

    «Jūs varat apsūdzēt un notiesāt – es to pieņemšu ar lielu mīlestību, jo negribu būt pārāks par Dievu. Apsūdziet, tiesājiet – tas padara mani garīgi līdzīgu Jēzum, un es ar to lepojos! Tas ir brīnišķīgs veids, kā Dievs man, un negribētu teikt, ka netaisnīgi, izvēlējies šo ceļu. Es nebaidos no nāves, cietuma, nomelnojumiem, jo dzīve mani ir rūdījusi. Kaut šodien jūs varat mani piesist krustā!» pauda Mediņš un, īpaši neizvēloties vārdus, vairākas stundas kaismīgi atspēkoja izskanējušos pārmetumus – par bērnu nodarbināšanu pat 12 stundas dienā, par sodīšanu ar pārtikas ierobežošanu, par emocionālu un fizisku vardarbību kopienā.

    Ko saka mācītāji?

    Krists Kalniņš, Rīgas Vecās Svētās Ģertrūdes draudzes mācītājs

    Kalniņš feisbukā sava kolēģa atbalstam ievietojis Mediņa bildi un vārdus: «Andrej, Kristus par tevi. Esam lūgšanās ar tevi.» Viņš uzsver, ka mīlestība nav visatļautība, kurā ir tikai bērnu tiesības, bet nav pienākumu.

    «Drastiska metode šodien ir tā, ka liek kaut ko bērnam mājās padarīt. Bet, ja neliek, tad bērns izaug un neko negrib darīt, uzskatot, ka viss pienākas tāpat, bez darba un pūlēm.»

    Uz norādījumu, ka Mediņš aizbilstamos apsaukājis un ka viņam nav neviena apliecinājuma spējai strādāt ar bērniem, Kalniņš atzīst: «Andrejs noteikti nevienu no šiem cilvēkiem vai bērniem, kuri tur dzīvo, pats neatrada un neatveda. Uz Bruknu pie Andreja atbrauc tie, kuri nevienam vairs nav vajadzīgi un kurus neviens sertificēts speciālists vairs negrib redzēt. Kopiena ir Andreja mājas un ģimene, kurā katrs var ienākt un katrs aiziet.»

    Ko par radušos situāciju saka citi mācītāji – lasi jaunākajā Privātās Dzīves numurā!

    • «No izmisuma gribēju pakļūt zem auto» - humoristei Suvorovai draud izlikšana no dzīvokļa
    • Vēlēšanu nakts jampadracis – krāšņas ballītes, apsardze un negaidītas atzīšanās
    • Dziedātāja Linita mīlu atrod internetā: «Sapratu – ir jārīkojas, lai nepaliktu viena!»
    • Bruknas skandāls nerimst! Ko par Mediņu saka citi mācītāji?
    • Viesnīcas īpašniekam Gundaram Ozolam grezni nosvin kāzas
    • Kas par blondīni Laurim Reinikam pie sāniem?
    Privātā Dzīve №35

    4 komentāri

    Sofija Maurere
    Izbrīnu rada tas, ka jau ilgu laiku un vēl arvien ir ļoti dzīvs uzskats, ka bērnam būs augt tiesību paspārnē, novēršot uzmanību no pienākumiem. Un tad nebrīnīsimies, ka esam nostādīti fakta priekšā . Tiklīdz jāmācās pārvarēt grūtības, tad tiekot nodarīta milzīga pārestība, bet bērns tai pašā laikā aug ar visatļautības tiesībām - ir rupjš un neiecietīgs, izlaidīgs. Kad beidzot apjēgsim, ka bez darba nekas nenotiek, ka nekā nav ?

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē