• Lūsēni uz skatuves trīs paaudzēs

    Skatuve
    Evija Kalnbērza
    4. februāris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Mūzikla Zvaigznes bērns pirmizrādē uz skatuves bija redzamas komponista Jāņa Lūsēna ģimenes trīs paaudzes.

    Komponista Jāņa Lūsēna un Kārļa Vērdiņa mūziklā Zvaigznes bērns piedalās pats komponists, muzikālo pavadījumu ar instrumentālo grupu spēlē viņa dēls basģitārists Jānis Lūsēns, bet jaunākā dziedošā aktrise uz skatuves ir komponista mazmeita Luīze.

    Skatītāju zālē izrādes ģenerālmēģinājumu vēroja Luīzes mamma Kristīne un meitenītes brālis Ernests, kā arī Luīzes vecmāmiņa – kādreiz populārā dziedātāja Maija Lūsēna, kura patlaban ir vokālā pedagoģe.

    «Man ir sava vokālā studija un mācu jaunos dziedātājus, Kato, Andris Rihards Bērziņš, Anna Krista Ostrovska, Annemarija Moiseja – tie visi ir mani audzēkņi,» PDz saka viņa.

    Luīzes mamma Kristīne PDz atklāj – meitenītes mīlestība uz mūziku sākusies ar vectētiņa Putnu operu, kuru viņa jau zina no galvas. Komponists Jānis Lūsēns par mazmeitiņu stāsta – viņa ir aktīvs bērns, būt uz skatuves Luīzei patīk, un viņa labprāt piedalījusies mēģinājumos, kas aizsākušies jau pagājušajā vasarā.

    «Tas gan vairāk ir vecāku nopelns, nevis mans. Viņai patīk uz skatuves dejot brīvā stilā,» pasmaida vectētiņš un piebilst, ka mazdēlam Ernestam jau radusies interese par sitamajiem instrumentiem.

    Redzot Luīzes sniegumu, viņas vecmāmiņa Maija Lūsēna saka – mazmeita viņu jau pārspējusi.

    «Es pie lomas tiku, kad mācījos konservatorijā, bet Luīze jau septiņu gadu vecumā ir uz skatuves. Ar visu sirsniņu spēlē savu lomu un tik skaisti dzied. Kad ciemojas pie manis, bieži skatāmies un klausāmies dažādus mūziklus un muzikālās Disneja filmas. Viņa šos gabalus jau no pirmajām taktīm pazīst.

    Mājās viņa mums taisa koncertus, arī Ziemassvētkos tāds bija. Tāpēc ar lielu nepacietību gaidīju izrādi. Domāju, varbūt Luīze būs nobijusies, taču savu uzdevumu viņa izpildīja godam,» priecājas Maija.

    Maijas un Jāņa Lūsēna laulība izjuka pirms vairāk nekā 20 gadiem, un savas tagadējās attiecības ar bijušo vīru viņa komentēt atturas. Toties Lūsēna atzinīgi novērtēja Jāņa radīto apjomīgo muzikālo darbu, kā arī sava agrākā skatuves kolēģa Zigfrīda Muktupāvela dziedājumu.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē