• LR žurnālistu Eduardu Liniņu apbalvo gan prezidents, gan ģimene

    Sabiedrība
    Zane Piļka-Karaļeviča
    Zane Piļka-Karaļeviča
    12. septembris, 2021
    1 komentārs

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: NO PRIVĀTĀ ARHĪVA UN PUBLICITĀTES MATERIĀLIEM
    Latvijas Radio žurnālists ticis ne tikai pie valsts apbalvojuma – Triju Zvaigžņu ordeņa –, bet arī sirsnīgām un mīļām dāvanām no tuviniekiem.

    Pirms nedēļas svinīgā ceremonijā Rīgas pilī notika valsts augstāko apbalvojumu pasniegšanas svinīgā ceremonija – pie ordeņiem beidzot tika daudzas sabiedrībā zināmas personas, kas par savu apbalvošanu uzzināja jau īsi pirms valsts svētkiem – 4. maija. Citu vidū par nopelniem Latvijas valsts labā par Triju Zvaigžņu ordeņa virsnieku tika iecelts Latvijas Radio programmu vadītājs Eduards Liniņš.

    Valsts prezidents Egils Levits žurnālistam pasniedza ordeni, bet tas nebija vienīgais, pie kā Eduards tika šajos godos. Prieks par augsto novērtējumu radinieku sirdī bijis tik liels, ka dāvanas Eduards saņēma arī no tuvajiem, turklāt tās viņš saņēmis laikus.

    «Triju Zvaigžņu ordeņa devīze skan – Caur ērkšķiem uz zvaigznēm. Tāpēc es Eduardam uzdāvināju astrolabu. Tā ir viduslaiku ierīce, ar ko veic mērījumus zvaigžņotajās debesīs.

    Tā ir ļoti skaista un reta ierīce.Tādu nevienā veikalā nenopirkt.

    Pie manis tā glabājas jau ļoti sen – pirku to pirms kādiem 20 gadiem, kad viens cilvēks to atnesa uz Volmar antikvariātu, kas tolaik piederēja manam pirmajam vīram. Ņemot vērā, ka priekšmets ir ļoti vērtīgs un interesants, nelikām tirdzniecībā, bet to nopirku es pati,» par sagādāto dāvanu vīram PDz atklāj etiķetes speciāliste Jeļena Marga. Viņa piebilst, ka pie mērīšanas Eduards gan vēl neesot ķēries.

    «Viņš pagaidām mēģina tikt skaidrībā, kā tā ierīce īsti strādā. Tikko būs nakts ar skaidrām debesīm, tā viņš izmēģinās astrolabu,» pārliecināta Jeļena.

    Aizkustinošu dāvanu savukārt pasniegusi ordeņa virsnieka mamma – Latvijas Kultūras akadēmijas asociētā profesore Aina Matīsa.

    «Izrādās, ka visus šos gadus viņa bija glabājusi Eduarda bērnības dienu zīmējumus. Viņa tos ierāmēja un pasniedza dēlam. Tas bija tiešām sirsnīgs brīdis.» Savukārt Eduarda māsa Māra par godu brālim izcepa unikālu maizi, kuras sastāvā nav ne grama miltu.

    «Tā bija diētiska maize, kuras receptē ir ķirbju, linu un saulespuķu sēklas, kā arī nātres un kartupeļu ciete,» skaidro Jeļena. Viņa uzsver, ka visas šīs dāvanas ir nenovērtējamas.

    «Nereti cilvēki dāvina dārgas dāvanas vai naudu, skaitot nullītes, kurš nu lielāku dāvanu pasniedzis.

    Piemiņas veltes, ko Eduardam sagādāja ģimene, – tām ir pavisam cita vērtība.

    Pirmkārt, tās ir neatkārtojamas. Otrkārt, tajās ielikta sirds un dvēsele. Tas ir pats galvenais,» pārliecināta Liniņa kundze.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    1 komentārs

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē