• Loreta Klibiķe zaudējusi teju pusi svara: Negribēju mirt 30 gadu vecumā

    Uzturs un diētas
    Zane Piļka-Karaļeviča
    Zane Piļka-Karaļeviča
    17. oktobris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: NO PRIVĀTĀ ARHĪVA UN PUBLICITĀTES MATERIĀLIEM
    Šova X Faktors dalībniece atmiņā paliek ne tikai ar savu balsi, bet arī fenomenālo tievēšanas stāstu – izrādās, vēl pirms pusotra gada viņa svērusi gandrīz 120 kilogramus.

    Uz ielas neatpazīst

    Dziedātājas Loretas Klibiķes pārvērtības ir tik satriecošas, ka X Faktora mentori viņā ne uzreiz atpazina to meiteni, kura reiz jau bija startējusi šajā šovā. «Pirmo reizi X Faktorā piedalījos 2019. gadā. Toreiz gan nekur tālu netiku, taču uzskatu to par lielisku pieredzi, jo tā bija pirmā reize, kad atļāvos parādīties televīzijā. Līdz tam uztraucos, ko cilvēki par mani padomās, vai nenosodīs, neapsmies.

    Šogad uz šovu devos jau ar daudz lielāku pārliecību par saviem spēkiem,» atklāj Loreta.

    Viņa teic, ka pirmais viņu atpazinis Marats Ogļezņevs, bet tas jau noticis, kad jauniete bija nodziedājusi un sākusi runāt. «Vēlāk pazina arī Aija Auškāpa, bet Intars Busulis līdz pēdējam nevarēja manī sazīmēt to Loretu, kas uzstājās 2019. gadā.» Arī uz ielas paziņas Loretu nereti nepazīst.

    «Nesen bija gadījums, kad satiku bijušo klasesbiedru – pasveicināju viņu, bet puisis man izbrīnīts jautāja, vai esam pazīstami,» smejas viņa.

    Pēc uzstāšanās X Faktorā Loreta regulāri saņem vēstules no sievietēm, kur lūgts padalīties ar viņas veiksmes stāstu. «Tik lielu atsaucību tiešām negaidīju. Nedomāju, ka par manu augumu būs tāda interese. Man šķita, ka vairāk sagaidīšu atsauksmes par savu priekšnesumu, par to, kā es dziedu, lai gan arī tādas vēstules es, protams, saņēmu. Sapratu, ka liekais svars mūsu sabiedrībā ir liela problēma, tāpēc neatsaku padomu, ja kāds man to lūdz.»

    Mamma atrod īsto ārstu

    Viens no iemesliem, kas pamudināja Loretu uzsākt svara samazināšanu, bija tas, ka sākās pandēmija un vairs nebija īsti, ko darīt. «Sāku prātot, kā lai aizpildu laiku. Un man šķita – ir lielisks brīdis, lai pieķertos liekā svara problēmas risināšanai. Otrs iemesls – apziņa, ka veselība man nav līdz galam sakārtota un gribas tomēr dzīvot veselīgi, nevis padoties un aiziet pie dieviem jau 30 gadu vecumā,» smejas viņa.

    Loreta atklāj, ka viņai bijušas problēmas ar vairogdziedzera darbību, nestrādājusi vielmaiņa, tāpēc liekais svars arvien pieaudzis.

    Maksimālais svars, ko viņa sasniegusi, bija 118 kilogrami.

    «Es, protams, gāju pie endokrinologiem un citiem ārstiem, taču vienīgais, ko viņi man varēja pateikt – man nekavējoties jāsāk kaut ko mainīt. To gan es pati sapratu, taču detalizēti man neviens tā arī neizstāstīja, kas īsti jādara. Teica – ēd pareizi un vairāk kusties. Viss! Tāpēc es neko tā arī nesāku,» atminas Loreta.

    Viss mainījies, kad viņas mamma sākusi nodarboties ar dabisko medicīnu un meditācijām. «Viņa bija atradusi ārstu, kurš nodarbojās ar pareizu uzturu. Mamma teica: «Aizej pie viņa uz konsultāciju, vismaz pamēģini. Ja nesanāks, nesanāks, bet būsi vismaz mēģinājusi.»

    Pie viņa devos skeptiski, ar domu, ka pretī atkal sēdēs ārsts, kurš vienkārši pateiks to, ko mēs visi tāpat zinām – mazāk ēd, vairāk kusties! Taču viss bija citādi. Tikko viņš mani ieraudzīja, ārsts pateica, kas man ir par veselības problēmām. Nodomāju – ārprāts, kā viņš to zina. Pēc tam viņš sīki un smalki izstāstīja, kas būtu jādara, pateica, kādi produkti jāēd un no kuriem jāatsakās. Norādīja, cik daudz jāguļ… Strikti sekoju viņa plānam, un te nu esmu – gandrīz uz pusi vieglāka,» teic Loreta.

    Parasti sievietes pie jaunas diētas ķeras pirmdienās, taču dziedātāja nesekoja šim principam.

    «Nebiju arī no tām, kura pirms jaunas dzīves sākšanas vēl pēdējo reizi tā kārtīgi pieštaukājās, lai pēc tam var mierīgu sirdi tievēt. Nē! Es jaunu dzīvi sāku uzreiz – tikko izgāju no ārsta kabineta. Tā bija trešdiena, un pirmais, ko darīju, aizbraucu uz veikalu, kur sapirku visu, ko drīkstu ēst. Mājās no ledusskapja izmetu, ko nedrīkstu,» stāsta dziedātāja, kas tagad sver 68 kilogramus. Vecās drēbes, kas bija kļuvušas par lielu, Loreta ziedojusi.

    Tievēja veselības dēļ

    Tagad dziedātāja atminas, ka viņai bija ļoti grūti sadzīvot ar to, ka nedrīkst dzert govs pienu. «Agrāk no tā tikai varēju atdzerties. Mandeļu piens un augu izcelsmes piens man negaršo, tos tikpat kā nelietoju arī tagad. Grūti bija ieiet jaunā miega režīmā. Agrāk gulēt gāju četros no rīta un cēlos 12 dienā. Nu man vajadzēja iet gulēt desmitos vakarā un celties septiņos no rīta,» atzīst Loreta. Sporta zāli gan viņa neapmeklēja. «Ja ir labs laiks, braucu ar velosipēdu, bet citādi visur eju kājām. Dienā tie ir vismaz 10 000 soļu. Staigāju šurpu turpu pa savu ciemu, pa Ogres Zilajiem kalniem.»

    Loreta apaļīga bijusi jau kopš bērnības.

    «Es gan joprojām nezinu, kāpēc, jo citiem ģimenē nav problēmu ar lieko svaru. Pērn uzzināju, ka problēmas ar vairogdziedzeri un vielmaiņu bijušas arī manai vecmāmiņai. Pieņemu, ka šādas veselības problēmas sievietes mūsu ģimenē skar katrā otrajā paaudzē,» spriež Loreta.

    Ar dziedātājas panākumiem svara zaudēšanas ziņā lepojas ne tikai ģimene, sajūsmā ir arī šova skatītāji. «Man nebija plāna ar svara nomešanu baigi izcelties. To nedarīju slavas dēļ vai tāpēc, lai labāk izskatītos. Tas nebija mans pašmērķis. Darīju to veselības dēļ, saprotot, kas mani gaida, ja turpināšu dzīvot kā līdz šim. Tagad gan tiešām esmu gandarīta, ka man izdevās svaru samazināt teju uz pusi, jo es tiešām jūtos labāk. Beidzot varu ar prieku uz sevi paskatīties spogulī un teikt – hei, tu izskaties tāpat kā citas meitenes!»

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē