• Ločmeli par izdarībām pie pieminekļa grib padzīt no Saeimas?

    Politika
    Edgars Orlovs
    Edgars Orlovs
    18. maijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēde
    Foto: flickr.com/saeima
    Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēde
    Partijas Saskaņa līderes, parlamenta deputātes Regīnas Ločmeles aktivitātes Uzvaras parkā nav palikušas nepamanītas. Šonedēļ tās plānots izvērtēt Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā

    Nacionālās apvienības deputāts Jānis Iesalnieks vērsās Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā, aicinot izskatīt partijas Saskaņa līderes, parlamenta deputātes Regīnas Ločmeles aktivitātes Uzvaras parkā. Viņš pamatoja ar likumiem, kas nosaka, ka 9. maijs bija Ukrainā cietušo un bojāgājušo piemiņas diena, un normatīvajiem aktiem, kuri paredz, kas atļauts un aizliegts pasākumos. Iesalnieks uzskata – Ločmele nav ievērojusi likumus, turklāt aicinājusi to darīt arī citus.

    Viņš iesniegumā pauž, ka 12. maijā Valsts policija publiskojusi informāciju – pret Ločmeli sākts administratīvā pārkāpuma process par likumā neatļautas pulcēšanās organizēšanu. Viņš aicina Ētikas komisiju uzlikt saskaņietei piemērotu sodu.

     

    Ločmele PDz pauda: «Viņi vēlas to skatīt trešdien, bet man tad ir pilsonības komisijas sēde. Vienlaikus divās sēdēs piedalīties nespēšu. Protams, lūgšu jautājumu par maniem it kā pārkāpumiem skatīt tikai manā klātbūtnē, lai varu sniegt paskaidrojumus.»

    Viņa uzsver – ziņu, ka pret viņu esot ierosināta administratīva lieta, saņēmusi tikai no žurnālistiem: «Dokumenti no policijas, ja tādi ir, mani nav sasnieguši, tāpēc grūti vērtēt, kāds varētu būt pamatojums šādai lietai.

    Mans advokāts, izpētot sociālajos tīklos publicētos video un manus ierakstus, sacīja – neredz neko, kā dēļ varētu ierosināt lietu.

    Iesalnieks, vēršoties komisijā, pārmet, ka esmu pārkāpusi kādus likumus un normatīvos aktus. Man uz komisijas sēdi būs gatava aizstāvības runa, ko pamatošu ar likumiem,» solīja Ločmele.

    Viņa uzskata, ka Iesalnieks tikai gribot priekšvēlēšanu laikā pazīmēties, ka cīnoties par sava elektorāta interesēm. «Teikšu godīgi, man vēlētāji prasa, lai es vēršos pret Nacionālās apvienības deputāta Aleksandra Kiršteina ierakstu sociālajos tīklos. Viņš uzrakstīja, ka 9. un 10. maijā vajadzēja uzlikt apkārt žogu cilvēkiem, kuri bija atnākuši pie pieminekļa, un izveidot tur kaut ko līdzīgu geto un koncentrācijas nometnei. Manuprāt, šis ieraksts gan ir cienīgs būt izskatīts Ētikas komisijā. Bet man nepatīk stukaču stils, un domāju, ka ar šādu rīcību es Kiršteinam būtu pievērsusi pārāk daudz uzmanības. Ceru, Drošības policija seko viņa ierakstiem un rīkosies atbilstoši likumam,» tā Ločmele.

    «Neizslēdzu, ka ar mani izrīkosies līdzīgi kā ar Gobzemu – izslēgs uz vairākām sēdēm.

    Ja tā būs, tad neko darīt – varēšu vairāk laika veltīt, lai priekšvēlēšanu periodā tiktos ar vēlētājiem,» sprieda Regīna.

    Vairāk lasiet žurnālā «Privātā Dzīve»!

    • Aktieris Pēteris Liepiņš palīdzību meklējis pat pie dziednieces. Divi gadi sāpju un neziņas.
    • Ilze Auzere sarīko slepenas dzīres 100 viesiem. Viņa tam gatavojās sešus mēnešus.
    • Sācies kāzu bums! Ministrs Plešs apprecas Latvijas skaistākajā zagsā.  Šlesera dēls pirms laulībām noslēdz līgumu.
    • Tatjanas Ždanokas piedzīvojumi aiz restēm. 
    • Kāpēc Busulis iefiltrējies slepenos krievu forumos.
    •  Elvis Merzļikins atzīstas: Amerikā man ir mierīgāka dzīve.
    • Zeltiņa iziet sabiedrībā ar slavenu baltkrievu. Kas viņš ir?
    Privātā Dzīve nr20

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē