• «Līvu» īstenais dibinātājs beidzot runā: «Līvi» vairs nav dzīvi un Virga par daudz sadomājies

    šovbizness
    Evija Kalnbērza
    30. maijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Līvi vēl pilnā sastāvā – Juris Jakovļevs, Ainars Virga, Dainis Virga, Aivars Brīze un Jānis Grodums (priekšā) kopā ar mūziķi Uldi Marhilēviču (vidū).
    Līvi vēl pilnā sastāvā – Juris Jakovļevs, Ainars Virga, Dainis Virga, Aivars Brīze un Jānis Grodums (priekšā) kopā ar mūziķi Uldi Marhilēviču (vidū).
    Mūziķis un rokgrupas «Līvi» dibinātājs Juris Pavītols izdevis grāmatu «Liecinieka spoguļportrets», kur apkopojis savas atmiņas par piedzīvoto leģendārajā grupā. «Es pasaku visu, kā ir,» apgalvo autors.

    Grāmatu Juris Pavītols sācis rakstīt pirms diviem gadiem. Tā jau esot izpelnījusies lielu lasītāju interesi, un daudzviet vairs neesot nopērkama. Par to autors ir gandarīts. «Mans redzējums varētu izgaismot un izskaidrot vairākas patiesības, nepatiesības vai puspatiesības, kas mūsu sabiedrībā iegūlušās par grupu «Līvi»,» žurnālam «Privātā Dzīve» teic Pavītols. «Kāpēc es to daru? Vēstures dēļ. Sirdsapziņa tandēmā ar godaprātu prasa savu,» skaidro viņš.

    Juris Pavītols.
    Juris Pavītols.

    Sabiedrībā folklorizējusies frāze: ««Līvi» vienmēr dzīvi.» Grupas dibinātājs tai īsti nepiekrīt. «Neuzskatu, ka tie ir «Līvi», kas tagad spēlē. Kad Grodums aizgāja viņsaulē, «Līvi» beidzās. Viss!» saka viņš. Pēc Groduma aiziešanas arī Ainars Virga bijis vienisprātis, ka grupas vairs nav, taču pēc laika jau atkal savu mūziķu kopu sauca par «Līviem».

    «Vienkārši uz viņa izveidotās grupas «Virga Hard Orchestra» koncertiem publika negāja. Tas ir absurds,» spriež Pavītols un piebilst – absurdi viņam šķiet arī tas, ka Virga publiski sevi dēvē par «pēdējo Līvu», lai gan grupā spēlējuši 30 mūziķi, un daudzi vēl ir dzīvi.

    Nepieņemami Pavītolam šķiet arī tas, ka «Līvu» piemiņas vietā «Spoku koks» skan tikai četras Ainara Virgas dziesmas.

    «Es gan ne uz vienu nedusmojos. Vienkārši saku, kā ir,» tā Juris.

    Pavītols apgalvo – rakstot grāmatu, mēģinājis būt objektīvs. Tajā viņš stāsta par savu jaunību, studijām, grupas «Līvi» dibināšanu, nosaukuma piešķiršanu, mūziķu strīdiem un arī savu ģimeni, kurai ne vienmēr sanācis veltīt pietiekami daudz laika. Pavītolam ir trīs bērni – dēls Matīss un meita Zane, kas dzimuši viņa pirmajā laulībā ar kādreizējo grupas «Līvi» dziedātāju Ingrīdu Pavītolu, un dēls Jurģis no attiecībām ar Dainu Rozalinsku. Ar tagadējo sievu Lindu Mackēviču viņam bērnu nav. «Tagad man ir septiņi mazbērni, kuri man liek nosaukt, kurā klasē katrs mācās,» smejas Pavītols.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē