• Lipmans par 1,9 miljonu parādu valstij: Principa dēļ nemaksāsim – tā ir krāpšana!

    Nauda
    Edgars Orlovs
    Edgars Orlovs
    27. janvāris, 2022
    2 komentāri

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64
    Miljonārs vērsīsies tiesā Eiropā, lai pierādītu, ka no viņa un dēla Filipa Lipmana, piesedzoties ar valsts vārdu, gribot izkrāpt milzu naudu.

    Strīdas par akciju pirkšanas lietām

    Pirms divām nedēļām Augstākās tiesas Civillietu departaments nolēma neierosināt miljonāru Kirova un Filipa Lipmanu pieprasīto kasācijas tiesvedību saistībā ar savulaik notikušo farmācijas uzņēmuma Grindeks akciju pirkšanu. Līdz ar to spēkā stājies spriedums, kas paredz no Lipmaniem solidāri piedzīt 1,9 miljonus eiro un vairāk nekā 38 000 eiro tiesas izdevumus. Šīs lietas pamatā ir Finanšu un kapitāla tirgus komisijas konstatētais, ka kopš 2010. gada 27. oktobra Lipmani esot rīkojušies saskaņoti un kopā ieguvuši līdzdalību Grindeks kapitālā 50,02% apmērā, proti, kontrolpaketi.

    Viņiem vajadzējis izteikt Grindeks akciju atpirkšanas obligāto piedāvājumu, bet Lipmani to nav darījuši. Ministru kabinets 2017. gada 21. februārī pilnvaroja Privatizācijas aģentūru, kas tagad pārdēvēta par Possessor, Latvijas valsts vārdā celt prasību tiesā pret Lipmaniem par to, ka nav izteikts akciju obligātais iepirkums, jo tādējādi valstij esot nodarīti teju divu miljonu eiro lieli zaudējumi.

    Sarunā ar PDz Lipmans ir nikns: «Esmu sašutis par to, kā no manis un dēla tagad grib izdabūt naudu, jo visa šī lieta jau no sākta gala ir krāpšana, un to realizē pie varas esošie.»

    «Tas ir noziegums, nebīšos šī vārda!»

    Viņš teic, ka tiesvedības laikā nav ņemts vērā dokuments, kur Finanšu un kapitāla tirgus komisijas toreizējā vadītāja Ināra Krūmane pirms tam, kad Filips Lipmans 2010. gadā pircis akcijas, secinājusi – Kirovam Lipmanam un Filipam Lipmanam nav vienota saimniecība, un viņi uzskatāmi par atsevišķiem uzņēmuma dalībniekiem.

    «Mans dēls speciāli vērsās komisijā, prasot, vai viņam ir tiesības sev pirkt akcijas. Krūmane konstatēja, ka Filips nav ar mani saistīts, ka viņam ir sava ģimene un mūsu akcijas nav skaitāmas kopā. Pēc tam gan pēkšņi valdība izdomāja, ka jāskaita,» saka Kirovs un piebilst: «Possessor vadītājs Vladimirs Loginovs visu to lietu vāra, lai tikai man atņemtu līdzekļus. Liekot roku uz sirds, nu nav mums jāmaksā 1,9 miljoni! Mēs nelikumīgi neesam ne centa paņēmuši. Tieši otrādi – daudz savas naudas esam nodevuši labdarībai.» 

    Cer, ka Eiropā pierādīs nevainību

    Kirovs uzsver, ka ne viņš, ne dēls maksāt negrasās.

    «Principa dēļ nemaksāsim! Nepatīk, ka ar bandītiskiem līdzekļiem no manis grib izkrāpt naudu, piesedzoties ar valsti. Man Latvija ir mīļa. Varēju jau sen aizbraukt uz Ameriku, kur daudzi mani radi ir augstos amatos, ir strādājuši Ņujorkas mērijā un pat Baltajā namā. Viņiem ir liela teikšana, un viņi man aicināja pārcelties uz Ameriku, bet es kā īstens Latvijas patriots nebraucu.

    Es mammai esmu solījis – savu dzīvi saistīšu ar Latviju un valstij palīdzēšu, cik varu.

    Mūsu dzimtai saknes Latvijā ir no 17. gadsimta. Bet, ja ir jāsaskaras ar tādu nekaunību, tad gan nāksies vērsties tiesā Eiropā un cīnīties pret Latviju. Saprotiet, es jau nevērsīšos pret iedzīvotājiem un mūsu zemi, es cīnos pret tiem, kas ir pie varas un grib izspiest naudu. Man nav, par ko baidīties. Neviens man nevar pateikt, ka esmu kaut ko nozadzis vai nelikumīgi ieguvis, un Eiropas tiesa to pierādīs,» tic Kirovs.

    Zvanīs, lai Kariņam atņem ASV pilsonību

    Pirms nepilna gada, kad Rīgas apgabaltiesa nolēma, ka Lipmaniem valstij jāmaksā 1,9 miljoni eiro, uzņēmējs pārmetumus veltīja arī valdības vadītājam Krišjānim Kariņam. Toreiz viņš teica, ka zvanīs uz ASV savai māsīcai, kas ir augstā amatā un varētu nokārtot, lai Kariņam atņem Amerikas pilsonību. No šīs domas Kirovs nav atteicies.

    «Es jau toreiz tā smagāk pateicu cerībā, ka Kariņš apjēgs, ka nav labi būt Latvijas premjeram un vienlaikus ASV pilsonim. Nu, kāds viņš Latvijas interešu aizstāvis, ja Amerikas pase kabatā? Kad savulaik Vaira Vīķe-Freiberga kļuva par prezidenti, viņa Kanādas pasi lika galdā un atteicās no otras pilsonības. To es saprotu!» teic Lipmans.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    2 komentāri

    Juris Mikelsons
    Latvijā ir normāli zagt likumīgi un pēc tam bļaut , ka nelikumīgi piedzen , nodokļus . Labdaris atradies !!! Nozog likumīgi miljonus un par jūdasa grašiem sniedz labdarību .Lai atjauno Liepājas metalurgu , tad varbūt arī būs labdarība.

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē