• Likteņa līdumnieku zvaigzni Pļaviņu padzen no teātra: Mani atlaida par to, ka neesmu vakcinēta

    Atlaišana
    Evija Kalnbērza
    11. augusts, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Ģirts Ozoliņš (F64)
    Pēc Liepājas teātrī pavadītajiem 29 darba gadiem atlaista viena no slavenākajām vēju pilsētas teātra aktrisēm. Viņa pārliecināta, ka darbs bija jāzaudē, jo neesot vakcinēta. Teātra vadība gan skaidro, ka aktrise nav nākusi uz darbu.

    Uzteica darbu, jo neesot vakcinēta?

    Par to, ka beigušās darba gaitas Liepājas teātrī, Sigita Pļaviņa, kas vairāk zināma ar iepriekšējo uzvārdu Jevgļevska, pavēstīja 23. jūlija vakarā Bernātos, kur viesu namā notika Liepājas teātra aktiera Edgara Pujāta jubilejas koncerts.

    Sigita sacīja, ka atlaišana notikusi 22. jūlijā un to izpildījis Liepājas teātra direktors Herberts Laukšteins.

    «Rakstiskais pamatojums ir cits, bet faktiski viņš mani atlaida par to, ka neesmu vakcinēta. Viņš arī aizliedza man piedalīties Imanta Kalniņa koncertā Akāciju palags. Nākamajā sezonā man bija paredzēta loma izrādē pie režisores Lauras Grozas. Bet, tā kā neļāva man dziedāt, mums sākās konflikts,» atklāja aktrise.

    Viņa teic, ka vēl konsultēšoties ar savu juristu, kā lietas tālāk kārtojamas. Liepājas medijos Sigita paudusi, ka konflikts ar teātri briedis jau 13 gadus, un  šis laiks viņu esot pamatīgi norūdījis.

    Jau ilgāku laiku viņas ienākumu avots esot privātie koncerti, kur viņa realizē sevi kā dziedošo aktrisi. «Šobrīd man ir programma ar ģitāristu Māri Kupču, tajā dziedu mīlestības dziesmas,» tā Sigita.

    Liepājas teātra direktors Herberts Laukšteins PDz uzsvēra, ka neko nezinot par aktrises pieminēto 13 gadu ilgo konfliktu.

    «Darba attiecību izbeigšana ir valdes lēmums par atkārtotu neierašanos darbā un atteikšanos pildīt valdes rīkojumus. Šobrīd visus papīrus esmu atdevis personāldaļai. Viens no iemesliem bija latviešu literatūras nezināšana,» notikušo komentēja Laukšteins.

    Pārmet nenākšanu uz darbu

    Direktors piebilda, ka tie aktieri, kas ir vakcinējušies, šobrīd piedalās Imanta Kalniņa koncertā Akāciju palags, uz kuru var nākt skatītāji, kuri ir vakcinējušies vai pārslimojuši kovidu.

    «Sigita atteicās vakcinēties. Un viena aktiera dēļ nevaram likt skatītājiem nākt maskās vai nodot jau izpārdotās biļetes. Tāpēc koncertā nomainīju viņu pret citu aktrisi, bet Sigitai piemeklēju citu darbu – ierunāt fragmentu no Annas Brigaderes triloģijas Dievs. Daba. Darbs.Anneles stāsti ciklā Latviešu literatūras klasikas pērles. Taču sākās demagoģija – aktrise uzskatīja, ka viņai uzdots darbs, kas nav norādīts rīkojumā.

    Uzskatu, ka cilvēks nevar saņemt atalgojumu no nodokļu maksātāju naudas par neko nedarīšanu.

    Arī trupas vadītāja ziņoja, ka viņa nav apmeklējusi darbu, tāpēc attiecīgi reaģējām. Līdz šim viņa arī bija maz nodarbināta – bija lomas trīs bērnu izrādēs un mūziklā Purva bridējs ugunī, kuras pašlaik netiek spēlētas. Mums par visiem izdevumiem ir jāatskaitās pašvaldībai, kas mūs ļoti atbalsta,» atzina direktors.

    Jauns uzvārds, jauna dzīve

    Pagājušā gada 28. februārī Liepājas teātra aktrise savu slaveno uzvārdu nomainīja pret vīra Anduļa Pļaviņa uzvārdu. Tagad Sigita smejas, ka cilvēki dalās divās daļās – vieni, kuri pieraduši pie viņas meitas uzvārda, citi, kuri priecājas par jauno, latvisko.

    Pēc ģimenes nodibināšanas viņa veiksmīgi pārdevusi savu Liepājas dzīvokli un kopā ar vīru iegādājušies īpašumu sešus kilometrus no Liepājas – Nīcas virzienā.

    «Mums ir sava teritorija 500 metru no jūras. No aktieriem Ilgas Martinsones un Jāņa Dreiblata uzzinājām par šo īpašumu – pagājušā gadsimta 30. gados celtu māja, ko bankas pārvaldnieks būvējis sievai kā vasarnīcu.

    Kad pirmo reizi to ieraudzījām, ar vīru saskatījāmies un nopirkām. Bez parādiem – par naudu, ko saņēmu pārdodot dzīvokli.

    Ar vīra palīdzību esmu izveidojusi sev sakņu dārziņu, pirmo reizi ēdu savus audzētos tomātus un jaunos kartupeļus. Esmu sastādījusi avenes, zemenes un augļu kociņus,» par savām jaunajām mājām stāsta Sigita.

    Viņa atzīst, ka, protams, vēl ir daudz darba, lai māju pilnībā atjaunotu, nepieciešami arī līdzekļi. «Joprojām traukus mazgājam vannā kā studenti un dzīvojam divās mazās istabiņās,» atzīstas aktrise. Kāds viņas sapnis vēl ir procesā, proti, sava cepļa uzcelšana. Jau vairākus gadus Sigitas vaļasprieks un blakus ienākumu avots ir svēpētās keramikas trauki, kas pagaidām top svešā ceplī. Arī vīrs Andulis ir liels palīgs trauku tapšanā.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē