• Liepājā pazudušā un nosalušā piecgadnieka mātei piemēro piespiedu darbu

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    9. septembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Kurzemes tiesas apgabala prokuratūra piemērojusi piespiedu darbu vienā no krimināllietām par 2017.gadā pie Liepājas pazudušo un vēlāk nosalušu atrasto piecgadnieku Ivanu Berladinu, noskaidroja aģentūra LETA.

    Prokuratūra pieņēmusi priekšrakstu par sodu un bērna mātei piemērojusi 140 stundas piespiedu darba un probācijas uzraudzību uz vienu gadu, aģentūrai LETA apliecināja prokuratūras preses sekretāre Laura Majevska.

    Jau ziņots, ka prokuratūra šogad jūnijā bērna tuviniecei uzrādīja apsūdzību pēc Krimināllikuma 174.panta otrās daļas. Prokuratūrā un Valsts policijā (VP) apsūdzētās radniecības pakāpi joprojām neatklāj.

    Apsūdzētajai, kurai bija pienākums rūpēties par bērnu un viņa drošību, ar netiešu nodomu cietsirdīgi apgājās ar mazgadīgo, nodarot psihiskas ciešanas, skaidroja prokuratūrā.

    Prokuratūrā norādīja, ka pienākums rūpēties par bērnu un viņa drošību ir ietverts arī Bērnu tiesību aizsardzības likumā.

    Apsūdzētā savu vainu inkriminētajās darbībās pilnībā atzinusi un nožēlojusi izdarīto.

    Krimināllikums par minēto noziegumu paredz brīvības atņemšanu līdz pieciem gadiem, piespiedu darbu vai naudas sodu.

    Policijā saistībā ar šo traģēdiju ir atsevišķi izdalīts vēl viens kriminālprocess pret citām personām, un tajā joprojām turpinās izmeklēšana, vērtējot konkrētās personas rīcību un atbildību situācijā, aģentūrai LETA šodien apliecināja Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldes pārstāve Madara Šeršņova. Prokuratūras preses sekretāre Laura Majevska aģentūrai LETA apliecināja, ka šajā lietā tiek vērtēta divu autobusu šoferu iespējamā atbildība.

    2017.gada vasarā Liepājas pusē policija un brīvprātīgie desmit dienas meklēja bezvēsts pazudušu piecus gadus vecu zēnu vārdā Ivans. Viņš no savas dzīvesvietas Liepājā, Pāvilostas ielā, bija izgājis 1.jūlijā aptuveni plkst.8.30.

    Policija bija noskaidrojusi, ka puika viens pats, visticamāk, sajaucot pieturvietas, aizbraucis ar autobusu Grobiņas virzienā. Pazudušais zēns 11.jūlijā tika atrasts miris Grobiņas novada Dubeņos meža masīvā brikšņos.

    Ekspertīzē secināts, ka zēns miris no vispārējās organisma atdzišanas pazeminātas temperatūras iedarbībā.

    Policija sāka kriminālprocesu, lai precīzi noskaidrotu gan zēna pazušanas un nāves apstākļus, gan izvērtētu iespējamo vecāku un autobusa šofera, kurš veda zēnu viņa pazušanas dienā, atbildību.

    Saistībā ar zēna pazušanu prokuratūra citā kriminālprocesā par bezdarbību apsūdzēja nu jau bijušo VP Kurzemes reģiona pārvaldes darbinieci. Viņa saņemto informāciju par Ivana iespējamo atrašanās vietu nebija nodevusi tālāk amatpersonām, kuras īstenoja zēna meklēšanu.

    Prokuratūra policijas darbiniecei piemēroja piespiedu darbu.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē