• Levits atvaļinājuma laikā tiek nežēlīgi izjokots – par notikušo informēta policija

    Sabiedrība
    Gita Vīksne
    18. augusts, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: NO IZDEVNIECĪBAS ŽURNĀLS SANTA ARHĪVA,
    «Man ir apnikusi šī tauta. Neracionāla, negudra un visādi citādi jau sen neatbilst manām prasībām,» šāds ieraksts, pie kura rotājas Valsts prezidenta foto un vārds, pārsteidza tvitera lietotājus Levita pirmajā atvaļinājuma dienā.

    «Esmu nolēmis strādāt vēl vismaz trīs līdz četrus termiņus, cik veselība ļaus. Modernajā demokrātijā prezidentam vajag laiku, lai paveiktu darbus, optimāli būtu 15 gadi (..). Tātad, aptuveni rēķinot, līdz 2035. gadam vēl esmu nolēmis nosē… nostrādāt. Vēl daudz darba priekšā,», «Vai grūti būt prezidentam? Ļoti labi jūtos. Es neko nejūtu», «Kā saprast vārdu Kariņš? To veido vairāki vārdi. Pirmais. «Kar». No saknes – kārt, izkārt, kārtie. Otrais – «iņš». Abus savienojot, rodas tas, ko mēs ar to izprotam. Tomēr izprast nenozīmē saprast. Saprast nozīmē sapratni, bet izprast – izpratni»,

    «Tie, kas nevakcinēsies, tie nesaņems poti,» – šīs un vēl daudzas citas prātulas jūlija beigās parādījās tvitera kontā, kuru rotāja Latvijas Valsts prezidenta Egila Levita vārds un fotogrāfija.

    Aptuveni 20 stundu laikā bija tapuši ap 60 ierakstu, un tie visi – Levita ikgadējā atvaļinājuma pirmajā dienā! Viņš šovasar atpūtās no 26. jūlija līdz 6. augustam.

    Vai tiešām brīvdienās valsts galva būtu plosījies sociālajos tīklos? Valsts prezidenta kancelejas Mediju centra vadītāja Justīne Deičmane PDz atzina – prezidenta vārdā uzdarbojies viltvārdis, un šī nav pirmā reize.

    «Pēdējā gada laikā Valsts prezidenta kanceleja jau vairākkārt ir atklājusi viltus profilus sociālajos tīklos – gan tviterī, gan Facebook un Instagram –, kas imitē Valsts prezidentu Egilu Levitu. Konstatējot viltus profilu, Valsts prezidenta kanceleja un citas atbildīgās valsts pārvaldes iestādes nekavējoties informē gan attiecīgo sociālo tīklu administratorus, gan Valsts policiju, lai tiktu uzsākts izmeklēšanas darbs un noskaidrots, kādam mērķim viltus profili radīti un kas par to ir atbildīgs. Līdz šim visi viltus profili operatīvi ir bloķēti. Aicinām sabiedrību kritiski analizēt informāciju, kas parādās internetā, lai nekļūtu par viltus ziņu upuriem,» pauda Deičmane.

    «Atgādinām, ka oficiālos iestāžu un amatpersonu kontus sociālajos tīklos var atpazīt pēc zilas atzīmes pie profila attēla. Tas apliecina, ka šis konts ir verificēts un uzticams,» skaidroja viņa. Vērīgāk ieskatoties, par to, ka prezidenta vārdā izveidotais konts tviterī nav īsts, liecināja vairākas pazīmes.

    Pirmkārt, tā izveidošanas datums bija norādīts 2021. gada jūlijs, lai gan oficiālais prezidenta konts darbojas jau kopš 2018. gada augusta.

    Otrkārt, viltus konta atslēgvārdā apzināti prezidenta vārds bija uzrakstīts kļūdaini – @EglisLevits, turklāt oficiālais konts atpazīstams pēc vārda @valstsgriba. Treškārt, viltus kontam bija aizdomīgi maz sekotāju – 40 cilvēki, bet oficiālajam prezidenta kontam ir vairāk nekā 11 000 sekotāju. Patlaban viltus konts no sociālajiem saziņas tīkliem jau ir pazudis.

    Kā noskaidroja PDz, prezidents savā oficiālajā tvitera kontā lasāmos ierakstus pats nemaz neveic. To dara Valsts prezidenta kancelejas Mediju centrs, kas sistemātiski atjauno informāciju par Levita gaitām ne tikai visās viņa sociālā saziņas tīkla platformās, bet arī tīmekļvietnē president.lv.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē