• Lembergs no valsts grib pusmiljonu eiro: «Cietumā gāja kā koncentrācijas nometnē.»

    Cietums
    Edgars Orlovs
    Edgars Orlovs
    28. marts, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Lembergs uzskata, ka valstij viņam jāmaksā tik, cik tā pret viņu sastrādājusi.
    Foto: F64
    Lembergs uzskata, ka valstij viņam jāmaksā tik, cik tā pret viņu sastrādājusi.
    «Brīvībā gaiss, protams, ir labāks nekā cietumā, kur kļuvu par 2. grupas invalīdu,» atgriezies no medicīniskajām pārbaudēm Vācijā, saka bijušais Ventspils mērs.

    Mēnesi pēc iemaksātās 100 000 eiro drošības naudas un izlaišanas no Rīgas Centrālcietuma bijušais Ventspils mērs žurnālam «Privātā Dzīve» saka – joprojām cīnās ar veselības problēmām.

    Kukuļņemšanā, dokumentu viltošanā un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanā vainotais Lembergs ar tiesas atļauju nesen devās uz Minheni Vācijā. «Tur ir dakteri, kas ar mani jau sen strādā. Viņi veica diagnostiku, tagad jāsagaida šādi tādi rezultāti, un būs jāsāk ārstēties.

    Ir lietas, kuras būs jāārstē gadiem, un varbūt arī nevarēs izārstēt. Un ir lietas, ar kurām vieglāk varēs tikt galā. Negribu iedziļināties, bet mugurkauls man ir sabeigts.

    Padomju Latvijas cietums Latvijas teritorijā noveda pie 2. invaliditātes grupas, jo mani jau cietumā vispār neārstēja. Kā koncentrācijas nometnē man tur gāja, attieksme pret Lembergu bija sliktāka nekā pret jebkuru dzīvnieku,» uzskata viņš.

    Pēdējā gada laikā Aivars Lembergs bijis aktīvs, iesniedzot prasības pret valsti par viņam nodarīto kaitējumu. Tādas esot piecas, un prasību summa ir par pusmiljonu eiro. «Tā diemžēl valsts pret mani ir sastrādājusi.

    Piemēram, par to, ka man neiepotēja balstvakcīnu un cietumā saslimu ar kovidu, es prasu 100 000 eiro.

    Tur bija jāiziet vesela procedūra. Ieslodzījumu vietu pārvalde manu iesniegumu noraidīja, tagad šo lietu iesniedzu Administratīvajā tiesā.

    Tad vēl iesniedzu prasību par nelikumīgu pirmās instances tiesas lēmumu, kas neļāva man pildīt amata pienākumus un radīja materiālu kaitējumu aptuveni 250 000 eiro vērtībā. Šīs tiesas prasīs laiku, un nav jau teikts, ka Lembergam maksās. Nav mums Latvijā Rietumu prakses, ka valsts atlīdzina par radīto kaitējumu. Kur nu vēl tādam kā Lembergs!» pukojas viņš.

    Vairāk lasiet žurnālā «Privātā Dzīve»!

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē