• Lembergs bez ASV neskums: Ja sankcijas atcels, uzsaukšu Bordānam kortelīti

    Sabiedrība
    Zane Piļka-Karaļeviča
    Zane Piļka-Karaļeviča
    9. janvāris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64
    No pienākumu izpildes atstādināto Ventspils mēru ASV iekļāva melnajā – Magņitska – sarakstā. ASV Valsts departaments paziņoja, ka Lembergs un viņa ģimene – sieva Kristīne un bērni Anrijs un Līga – vairs nedrīkst šķērsot Amerikas robežu.

    Ameriku jau izbraukājis

    «Amerikā esmu bijis diezgan daudz, un jāsaka, ka Amerika man patīk. Tā ir ļoti daudzveidīga un interesanta zeme. Un, cik man bijusi darīšana, tur dzīvo lieliski cilvēki. Savā laikā izbraukāju Ņūorleānu, Tampu un citas pilsētas, kur bija ķīmisko produktu pārkraušanas termināļi. Mācījāmies, kā amerikāņi risina drošības sistēmu jautājumus, kā tiek organizēts ugunsdzēsības glābšanas dienests un tamlīdzīgi,» PDz stāsta Lembergs. Pēdējo reizi viņš ASV bijis pirms četriem pieciem gadiem.

    «Ar ģimeni bijām aizlidojuši uz Maiami. Tur ir burvīga smilšaina pludmale, un rudens mēnešos ir ļoti maz cilvēku. Atceros, okeānā bija daudz medūzu, un neviens no mūsu kompānijas neriskēja līst ūdenī, bet es pastūmu medūzas malā un nopeldējos. Kādas divas stundas peldējos, jo ūdens bija ļoti silts. Jāatzīst gan, ka medūzu dēļ baigais kaifs jau no tā nebija,» smej viņš.

    «Nedaudz jau ir žēl, bet beidzamajā laikā atpūtai dodu priekšroku arābiem. Viņi tagad ir ļoti sasparojušies, visu kaut ko sabūvējuši, cepuri nost!»

    Uz jautājumu, vai liegums iebraukt ASV kaut kad varētu tikt atcelts, Lembergs atbild: «Viss atkarīgs no Bordāna (tieslietu ministrs Jānis Bordāns – PDz), jo ne jau tās ir ASV, bet gan Bordāna sankcijas. Ja viņam būs labs garastāvoklis, varbūt kādu dienu uz Ameriku piezvanīs un pateiks, lai sankcijas atceļ. Tad es uzsaukšu Bordānam kortelīti.»

    Gada nogalē Lembergam un viņa sievai Kristīnei tika bloķēti arī visi bankas konti. «Ja jums nobloķē kontus, mērķis ir tikai viens – lai jūs neko nevarat nopirkt. Pilnīgi neko! Savulaik Josifs Visarionovičs Staļins, sodot tautas ienaidniekus, darīja tā – tautas ienaidniekam troika un lode, tautas ienaidnieka sievai – cietums vai lode, bērnus uz bērnunamu. Te drīz būs līdzīgi,» spriež Lembergs.

    «Piektdien sievas kontu beidzot atvēra. Grūti gan pateikt, uz cik ilgu laiku un vai nebūs ierobežojumi, cik drīkst pirkt ūdeni, cik maizi, desu, sviestu un krējumu. Jo Finanšu un kapitāla tirgus komisija teica, ka būs noteikts, cik un ko drīkst pirkt, līdz ar to – arī patērēt. Droši vien būs arī instrukcija, kādas firmas desu drīkst pirkt,» sev raksturīgajā manierē ironizē viņš.

    «Tas, protams, būtu pat smieklīgi, ja vien reāli nebūtu bijuši bloķēti konti. Turklāt lēmumā nav teikts, ka konti ir jābloķē. Eiropā nekad šādos gadījumos nebloķē kontus. Nekad! Nosaka tikai ierobežojumus, cik lielu naudas summu nedēļā drīkst noņemt. Tā tas ir vecaja Eiropā, bet Latvijā man noteica – nulle patēriņam un nulle advokātam.»

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē