• Mūziķis Lauris Valters: Mākslinieciskiem vīriem vajag enerģiskas sievas!

    Slavenības
    Anastasija Kuzminova
    15. oktobris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: VLADISLAVS PROŠKINS (F64), INSTAGRAM
    Sieva septiņus gadus skubināja mūziķi, lai viņš parādītu pasaulei savus dzejoļus. Lauris Valters beidzot prezentējis savu pirmo dzejas krājumu un gatavojas laist klajā arī soloalbumu.

    Visai apjomīgā debijas dzejas krājuma Visumā veidoti vārdi atklāšanā autora – grupas Ēnas solista Laura Valtera – sieva Vita atzinās: «Grūti stāvēt publikas priekšā un teikt labu par Lauri, jo viņš saka – es parasti viņu rāju. Taču, ja Lauri tik daudz nebakstītu un nerātu, šis dzejas krājums nebūtu tapis. Kad mēs ikdienā kašķējamies, viņš saka – kad nomiršu, tad zināsi, cik foršs es biju. Bet viņš jau tāpat ir foršs.» Lauris piebilda: «Viņa man mazliet ir kā suņa nagla pakaļā, bet tas dzen uz priekšu. Mākslinieciskiem vīriem vajag enerģiskas sievas!» Un Vita tāda ir. «Laurim ļoti patīk daudz gulēt.

    Arī ikdienā viņš ir tāds aizmidzis, tāpēc dažreiz jāpabaksta, lai mostas.

    Kad mājās dzirdu viņu dziedam, domāju: «Nu, kāpēc viņš sēž un dzied? Malku taču varēji sanest!» smējās mūziķa sieva.

    Sparīgā Vita bija tā, kas pirms septiņiem gadiem, kad abi iepazinās, Laurim vaicāja: «Kāpēc tev nav savas dzejas grāmatas vai albuma?» Viņš noburkšķējis: «Kurš tad vēl mūsdienās klausās albumus?» Vita atbildējusi, ka pati labprāt klausīsies, braucot mašīnā. «Tā Lauris tikai domāja un domāja, līdz pērn ieteicu vīram uzrakstīt savus nākotnes plānus – dzejas grāmata un albums – un tad Visums viņam palīdzēs tos īstenot. Tā arī notika,» pastāstīja mūziķa sieva.

    Tieši Vitas dzimšanas dienā, 8. oktobrī, dienasgaismu ieraudzīja arī Laura Valtera mūzikas albums Mirklī ieklausies. «Šo datumu Lauris izdomāja, vēl nezinot, vai līdz tam laikam viss būs gatavs,» atklāja Vita. Viņa pastāstīja, ka arī dzejas grāmatas tapšana Laurim bija pamatīga iziešana no komforta zonas.  Parasti sieva esot tā, kas visu noorganizē, bet šoreiz viņš visu paveicis pats.

    Lauris pastāstīja – radot dzeju un mūziku, viņš jūtas kā instruments Visuma rokās.

    Viņam tuva ir Imanta Ziedoņa daiļrade. Piedaloties projektā 1836 – gājienā ap Latviju un divas dienas ejot gar jūru –, mūziķis sapratis, kāpēc Ziedonis tik daudz staigāja: «Tie ir brīži, kad prāts nomierinās un saplūst ar dabu. Kad nav iekšējās steigas, tad atveras kanāli. Ikdienas steigā sanāk vien kaut ko uzskricelēt

    Laurim ir vēl daudz nepublicētu dzejoļu. Sieva saka – pietiks vismaz vēl vienam krājumam! Turklāt Vita nav vienīgā, kas skubina Lauri radoši darboties. Savu pirkstu pieliek arī meita Anna. «Meita pirms gulētiešanas sacīja: «Papu, būtu forši, ja tu nākamo uzrakstītu bērnu albumu!» pastāstīja Lauris. Sieva atklāja, ka Laurim esot daudz dziesmu bērniem un šī ideja izklausoties pavisam reāla.

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē